Historische kerk op Funda in Ulft, Gelderland

Deze prachtige Neoromaanse kerk staat nu te koop op Funda en is gebouwd rond 1914. De kerk ligt in de gemeente Ulft, Gelderland. Aan de achterzijde bevindt zich het schilderachtige riviertje de Oude IJssel. De ruimte die je hebt, is mega! Met 683 m² aan woonoppervlakte en een perceel van 3260 m² heb je meer dan genoeg ruimte om jouw ideale woning te realiseren.

 

Bijzondere kerkzaal

Wanneer je binnenstapt bevind je je in een historische kerkzaal van maar liefst 620 m². De ruimte is adembenemend, met crème gestucte wanden, rondboog gewelven en een terrazzo vloer met mozaïeken. En dan heb je nog de schitterende glas-in-loodramen, afkomstig uit 1949.

kerk Funda te koop in Ulft

Creativiteit is meer dan welkom

Je hebt er ontzettend veel ruimte en mogelijkheden, dus je kant alle kanten op. Van een bed & breakfast tot zorgappartementen, de keuze is helemaal van jou. De gemeente, Oude IJsselstreek, staat open voor alternatieve ideeën, dus je kun je creativiteit de vrije loop laten gaan.

Moderne gemakken en omgeving

Wat betreft praktische zaken, de kerk is voorzien van moderne gemakken zoals elektriciteit, water en riolering. Ook is het mogelijk om glasvezel internet aan te sluiten voor snel en betrouwbaar internet. De kerk is momenteel niet geïsoleerd, maar er zijn uiteraard mogelijkheden om dit te verbeteren en zo het energieverbruik te optimaliseren.

In de omgeving van de woning vind je een basisschool, supermarkt, bushalte en meer, oftewel het is makkelijk te bereiken. Daarnaast is er parkeergelegenheid op eigen terrein, plus openbaar parkeren.

Rechten en verplichtingen

De kerk is aangewezen als rijksmonument, wat betekent dat je niet alleen rechten, maar ook verplichtingen hebt. Als je in deze woning op Funda terechtkomt, dan krijg je pas echt geschiedenis mee. Check hieronder meer foto’s van de kerk op Funda:

Binnenkant kerk Funda Tuin kerk Ulft Gelderland