Kerk gelegen in het historische centrum van Meppel

De kerk is in eigendom bij de Protestantse gemeente in Meppel en is gelegen aan de Hoofdstraat 52. Deze ligt aan het Kerkplein met aanliggende winkelstraten. In de omgeving zijn voornamelijk kledingwinkels, horeca en woningen te vinden. De vloeroppervlakte inclusief het waaggebouw en de in het kerkgebouw aanwezige galerijen is ongeveer 800 m².

 

Waarom is de vraagprijs op Funda slechts 1 euro?

Maar nu viel ons wel iets bijzonders op aan deze advertentie op Funda. Je zou namelijk verwachten dat de koop van de kerk erg prijzig zou zijn, maar bij het lezen van de advertentie is te zien dat de verkoop plaatsvindt tegen een koopprijs van 1 euro/ Máár hier zit (natuurlijk) wel een klein addertje onder het gras. De verkoop vindt plaats onder de onvoorwaardelijke aanvaarding van de concept-koopovereenkomst die als bijlage in de advertentie is toegevoegd. Verder zou je dan denken dat je de gehele kerk tot je beschikking krijgt, maar bij de verkoop zijn alleen de monumentale inventaris en het kerkorgel inbegrepen. De kerktoren zit hier dus niet bij inbegrepen. Wel is het de koper toegestaan op zijn kosten een Klic-melding, bouwtechnisch onderzoek, een asbestinventarisatie en/of een bodemonderzoek te laten uitvoeren.

Voor dit object is een lopende subsidieregeling tot 2026 met een totaalbedrag van € 78.495,00. Verder is de kerk dus geen eigendom van de verkoper, maar sinds 1798 van de burgerlijke gemeente Meppel. Als eigenaar van dit object heb je wel een aantal gebruiksrechten, zoals het gebruik onder de toren voor de toegang tot de kerk en het luiden van de klokken, maar je zal niet de gehele kerktoren in je bezit krijgen. Wij vonden het ook al te mooi klinken om waar zijn. Toch nieuwsgierig geraakt? Bekijk dan de foto’s van de kerk aan de Hoofdstraat 52 in Meppel hieronder:

kerk te koop 1 eurofunda kerk meppel

vergaderruimte kerk