Terug in de tijd met deze woning in Marken

Dit prachtige authentieke houten huisje staat al sinds 1899 in het plaatsje Marken. Sindsdien is er niks aan gebeurd en staat het nog steeds op dezelfde plek. Het heeft een prachtig uitzicht over de weilanden en het Markermeer. Alles in dit huisje leidt naar de oude manier van leven. Het heeft geen aansluiting op nutsvoorzieningen. Er is geen keuken, maar slechts een stoof. Dit houten huisje is dus geschikt voor mensen die houden van deze manier van wonen.

 

Het houten huisje ziet er van de binnenkant net zo uit als de buitenkant, oud. Het heeft geen toilet, geen badkamer, geen riolering en geen luxe. Wat het houten huisje uit 1899 wel met zich meedraagt is een adembenemende sfeer. Met originele marker kleuren en een riet onderschoten kap met Oud-Hollandsche pannen. Dit huisje is perfect geschikt voor mensen die zich willen afzonderen van de hectische wereld. Naast het houten huis beschik je ook nog over een bleek van zo’n 269 vierkante meter.

Wat is de vraagprijs op Funda?

Het huis is een beschermd stads- of dorpsgezicht, kluswoning en monument tegelijk. Het dient grondig gerestaureerd te worden. De verkoper heeft zelf nooit in het pand gewoond. In de koopovereenkomst heeft de verkoper de ‘Ouderdomsclausule’ en de ‘Niet zelf bewoond verklaring’, bedingt. Het huis staat voor 150.000 euro te koop op Funda. Zie hieronder foto’s van de woning in Marken:

houten huisje 1899 houten huisje 1899 houten huisje