Huis in Ridderkerk heeft een extra woning in de achtertuin

Dit huis in Slikkerveer te Ridderkerk is van zichzelf al vrij ruim en komt aan zowel de binnen- als buitenzijde helemaal niets te kort. We spreken niet van een enorm bijzonder huis. Op voorhand lijkt de woning op een simpele woongelegenheid onder de rook van Rotterdam. De vraagprijs van 525.000 euro is, in de jaren waarin er een heuse woningcrisis gaande is, ook niet onacceptabel. Voor die ruime 5 ton biedt het huis wel een apart presentje aan de toekomstige eigenaar. Aan de achterzijde van de woning is namelijk een ‘extra’ woning gemaakt. De twee woningen zijn dus wel van elkaar gescheiden, maar vallen wel onder hetzelfde woonadres. Op het perceel van 215m2 zijn dus gewoon twee verschillende huizen uit de grond gestampt. Handig voor wanneer je elkaar eventjes niet uit kunt staan.

Voor een grote vriendengroep zou dit adres in Ridderkerk een perfecte uitkomst zijn. In het ‘grote’ huis aan de kant van de weg kunnen zo’n vier personen gemakkelijk samenwonen. Het extra huisje biedt voor twee personen onderdak waardoor je zonder problemen met z’n zessen terechtkunt op één adres. Als we het zo bekijken kost het per persoon slechts 87.500 euro. Dat is toch een prikkie?!

woonkamer groot huis

Beide huizen zijn stijlvol ingericht

De inrichting van beide huizen is modern, strak en zeer netjes uitgevoerd. Er is sprake van ruime vertrekken en het gebruik van verfrissende kleuren. In de woonkamer van de hoofdwoning staat een enorme bank met daarboven een minstens even grote landkaart waarop je kunt bepalen wat de volgende vakantiebestemming wordt. Er is een grote televisie opgehangen waar je samen met je vrienden ongestoord naar voetbal kunt kijken. Door middel van een grote glazen deur kan je naar de eetkamer/keuken toe lopen. Deze is erg ruim en met meerdere personen tegelijk aan een gerecht werken is dus geen probleem. De badkamer op de bovenverdieping is niet minder mooi. Er is gebruik gemaakt van aparte wasbakken en de inloopdouche kunnen we niet krap noemen. Aan luxe komt dit huis in Ridderkerk helemaal niets te kort!

huisje achtertuin

Het tweede huis aan de tuinkant is uiteraard een stuk minder ruim. Toch biedt het huisje prima woongelegenheid voor twee mensen. Er is sprake van één slaapkamer die zich helemaal in de nok van het huis bevindt. De trap die toegang tot deze kamer mogelijk maakt heeft een dubbele functie. Zo is het naast een trap ook een kast. Handig en efficiënt!

Het huizenpakket staat sinds 1 maart 2024 te koop en kan dus nog door iedereen bezocht worden. Welke vriendengroep gaat er werk van maken jongens? Dit is toch een buitenkansje! Bekijk hieronder meer foto’s van de woning aan de Benedenrijweg 339:

huis funda ridderkerk te koop

huis met badkamer grijs

woning in achtertuin tiny houseslaapkamer tiny house