Een gemaal staat nu te koop in Andijk

In Noord-Holland staat het oude gemaal van Andijk te koop. ‘Het gootslag op de gevel’ is de naam van het gemaal dat van 1863 tot 1974 in dienst heeft gestaan. Met een perceeloppervlakte van maar liefst 1.136 m2 is het uitermate geschikt om wonen en werken op één locatie te combineren.

Het gebouw heeft een woonoppervlakte van 185 m2 en beschikt over zeven kamers, verdeeld over drie woonlagen. Zo beschikt de woning over vier slaapkamers, één badkamer, één toilet en een zolder. Ook biedt het de mogelijkheid aan om te splitsen in vier appartementen indien je deze wil verhuren. Vanuit de gemeente is er een positieve reactie op dit verzoek.

De indeling van de woning

Bij binnenkomst aan de voorzijde van het gemaal betreedt je direct de woonruimte. Op de begane grond bevinden zich de woonkamer, de open keuken en de hal met het toilet en meterkast. De trap brengt je naar de eerste verdieping waar in totaal vier kamers en de badkamer zijn. De overige ruimtes in het voormalige gemaal zijn nagenoeg geheel in originele staat. Deze bieden dan ook volop ontwikkelmogelijkheden. Met een totale inhoud van 2.886 m3 is deze ruimte echt enorm.

andijk oud gebouw te koop

Wanneer je de deur uitloopt en de dijk oversteekt kom je direct bij de jachthaven van Andijk. Aan de andere kant van de dijk ligt het IJsselmeer. In de buurt van deze woning heb je veel faciliteiten zoals basisonderwijs, winkelvoorzieningen, openbaar vervoer en sportvelden. Genoeg te doen dus.

Is het een Funda-koopje?

De realistische woningwaarde van deze woning ligt tussen de €661.000 en € 736.00. De vraagprijs ligt echter een stuk lager voor deze prachtige woning in in het Noord Hollandse Andijk, op Funda bedraagt de vraagprijs slechts €400.000. Voor deze prijs kun je dus eigenaar worden van dit historische geheel worden.

Bekijk hieronder een aantal foto’s (bron: Funda):

Woning Funda Andijk woonkamer

Woning Funda Andijk keuken