De villa op Funda

Deze in Amerikaanse stijl gebouwde villa in Eindhoven staat voor het eerst op de markt. Het huis is twintig jaar geleden gebouwd. Door architect Joop Kapteijns is het huis omgetoverd in een open woon- leef en werkruimte, die geaccentueerd wordt door het vele licht in het huis.

villa bungalow

Architecturale stijl

De villa is uitgerust met immens veel ramen, waardoor de ruimte nóg groter lijkt dan dat ie al is. Het daglicht dat door deze ramen naar binnenvalt is erg opvallend en fleurt heel het huis van op. Dit komt onder andere door de vier meter plafond-hoge raampartijen. Het huis is gebaseerd op de architecturale stijl van Frank Lloyd Wright, die wereldberoemd is geworden door zijn gebruik van de ramen in zijn huizen. Het design van het huis is tijdloos.

villa binnen

Door het opvallend grote souterrain van 215 vierkante meter heb je veel mogelijkheden in je huis. Denk bijvoorbeeld aan een extra kantoor of een praktijk aan huis. De muren binnenshuis zijn verwijderbaar, zodat je het huis naar je eigen voorkeuren in kan richten.

villa binnen

Te koop in Blixembosch (Eindhoven)

Het huis heeft twee verdiepingen en ligt in Blixembosch. Het is vlak bij verscheidene scholen, het stadscentrum, winkelcentrum Woensel, Ekkersrijt, het Dommeldal en de snelweg. Ook ligt het op een steenworp afstand van de Ikea, wat natuurlijk lekker handig is als je nog even snel wat toegankelijk interieur wil scoren. Blixembosch heeft een eigen centrum met diverse supermarkten, horeca en andere winkels. Ook heeft het haar eigen medische voorzieningen waterpartijen en park Aanschot, dat aansluit op het Henri Dunantpark.

Villa Eindhoven slaapkamer

Het huis is gebouwd in 2000. Het heeft een perceeloppervlakte van 549 vierkante meter en een gebruiksoppervlakte van 223 vierkante meter. De woonoppervlakte bedraagt 508 meter.

Mocht je toch liever wat dichter bij het centrum in Eindhoven zitten, dat kan. Wij hebben dit hele toffe huis gevonden, dat op het eerste oog een gewoon rijtjeshuis lijkt. Dit penthouse is de reden dat je altijd verder moet kijken dan je neus lang is.