De duurste parkeerplaats van Nederland

Maak je riemen vast, want we hebben het niet zomaar over een parkeerplek; we hebben het over de duurste parkeerplaats van Nederland, nu te koop op Funda. Deze parkeerplaats is gelegen in het hart van het chique Amsterdam, en kijkt uit over de illustere P.C. Hooftstraat, om de hoek van het beroemde Vondelpark. Het is dan natuurlijk ook de locatie die de parkeerplaats zo ontzettend prijzig maakt; een locatie die niet alleen de harten van de auto’s doet sneller kloppen, maar ook die van liefhebbers van luxe appartementen en high-end winkels.

duurste parkeerplaats

Niet voor niks een gouden plekje

Afgezien van zijn prominente locatie, is deze parel van een parkeerplek ondergronds en afgesloten, en perfect voor auto’s in alle vormen en maten. Normale auto’s, maar ook een smallere auto’s of juist kleinere zoals een Biro kun je op deze plek kwijt. Maar let op, heb je nou een echte dure sportauto, dan is dit misschien toch niet de perfecte plek voor jou. De afmetingen van de parkeerplaats zijn ongeveer 4,65 meter lang en 3,85 meter breed, waardoor het vooral de ideale parkeerplaats is voor de gemiddelde stadsauto.

duurste parkeerplaats

Hoeveel kost deze parkeerplaats je dan?

Maar over hoeveel geld praten we dan? Zoals je op de foto’s kunt zien, gaat het dus om een privé, ondergrondse parkeerplaats gelegen aan de Pieter Cornelisz. Hooftstraat 228 31. Op dit moment wordt deze parkeerplaats op Funda aangeboden voor maar liefst € 495.000 of, als je liever maandelijks betaalt, € 750 per maand. Alsof dat al niet prijzig genoeg is, komen er echter ook nog maandelijkse servicekosten bovenop van zo’n € 100,-. En waarom? Omdat deze garage wordt beheerd door de VvE van Amsterdam, en dat kost nu eenmaal wat.

duurste parkeerplaats