Te koop op Funda: je eigen dorp in Friesland?

Het perceel in Allingawier is maar liefst 2,4 hectare groot. Er is genoeg plek voor zes woningen voor je familie, vrienden of gemeenschap; en dat kan binnenkort werkelijkheid worden. Wij geven je een rondleiding door het dorp dat op Funda te koop staat voor € 1.550.000.

Bij binnenkomst van het erf zie je een grote kerk aan je rechterkant en een gebouw links. Het gebouw wordt nu voornamelijk gebruikt als schuur. Dit kan je geheel naar eigen smaak omtoveren tot een woning of wellicht een sportschool. Ook staat er een kleine houtschuur, die wederom naar eigen voorkeuren gebruikt kan worden.

Drop Funda

Linksachter op het erf staat nog een groot huis. De inrichting van het huis is zeer oubollig, maar met een moderne touch kan je er prachtig wonen. Aan het huis zit een oude stal met nog een kleine schuur, waar de unieke en karakteristieke details van de oude boerderij terugkomen.

Drop staat te koop op Funda

Dorp staat te koop op funda

Verder staat er een groot gebouw uit het jaar 2010, dat dient als horeca gelegenheid. In het gebouw komen de oude karakteristieke details terug, door onder andere de houten balken en het hout waarvan het gebouwd is. De grote ramen zorgen voor een ruimtelijk gevoel en geven je uitzicht op de rustige opgeving.

Te koop op Funda

Staat te koop op Funda

Naast de talloze mogelijkheden voor een ideale woonsituatie, is het geheel gustig gelegen. Je kunt in alle rust genieten op je eigen stukje grond, maar je kunt ook de drukte opzoeken. Je rijdt namelijk binnen tien minuten de Afsluitdijk op of ligt je op het strand van Makkum. Daarnaast heb je vanaf het zogenoemde Aldfaers erf prachtig uitzicht over de mooie weilanden van Zuidwest Friesland. Dat is niet alles, want je kunt gemakkelijk aanleggen met je boot aan de eigen nieuwe steiger van maar liefst 50 meter lang. Je kunt zo varen op de wateren van Van Panhuyskanaal richting het IJsselmeer.

Dit dorp staat te koop of Funda, waar jij en je vrienden of familie het op de kop kunnen tikken voor € 1.550.000,-. Bekijk hieronder meer foto’s van het erf in Súdwest-Fryslân: