Instax SQ6

De Instax SQ6 is de eerste vierkante, volledig analoge polaroid camera van Fujifilm. Ondanks dat het een polaroid camera is, heeft het door zijn uiterlijk de juiste balans van nostalgie en moderniteit; oud en nieuw. Daarnaast heeft de camera een afmeting van 118,7 x 128,1 x 58,2 mm en weegt hij slechts 393 gram. Je hebt dus helemaal geen tas of iets nodig. De camera is beschikbaar in drie kleuren, namelijk in Graphite Grey, Blush Gold en Pearl White.

Instax SQ6 man man 01

De Instax SQ6 is voorzien van zes standen, waardoor je elk moment op een speciale manier kan vastleggen. De camera heeft de volgende standen:

  1. Automatische belichtingsregeling
  2. Selfiestand met ingebouwde selfie-spiegel waarbij de camera zich aanpast op de optimale afstand en belichting voor de selfie.
  3. Macromodus waarmee je focus van dichtbij maakt met een focusafstand van 30-50 cm.
  4. Landschapsmodus
  5. Dubbele belichtingsmodus waarmee je een artistieke foto kan creëren.
  6. Licht / donker-standen

Daarnaast is de camera voorzien van drie filters die over de flits heen gemonteerd kunnen worden. Instagramfilters zijn er niks bij.

Instax SQ6 man man 00 Instax SQ6 man man 02

De instax SQ6 is niet het enige product dat ons terug neemt in de tijd en oud met nieuw combineert. Want wees nou eerlijk, het meteen afdrukken van je oh zo toffe plaatje geeft toch wel de sentimentele voldoening waar we naar verlangen toch?