Fruitsoorten om fit te blijven

De grootste uitdaging van elke sportfanaat is niet zo zeer het trainingsschema, maar juist de zaken om het trainen heen. Het eten en drinken dus. Nu kunnen we ons goed voorstellen dat het verleidelijk is om elk behaald doel even goed te vieren, maar zorg er dan wel voor dat je de juiste voedingsmiddelen binnen krijgt. Een goed belegd broodje of je favoriete drankje is natuurlijk verleidelijk, maar het zorgt er wel voor dat je weer even iets harder moet trainen. Gelukkig weten wij exact wat je wel kunt eten zonder je schuldig te voelen.

 

1. Watermeloen

Watermeloen bestaat uiteraard voornamelijk uit water, maar het is ook rijk aan andere gezonde voedingsstoffen. Het is alleen al vanwege het hoge vochtgehalte een prima manier om je lichaam gehydrateerd te houden. De voedingsstoffen in een watermeloen kan je lichaam daarnaast ook gebruiken om het herstel van je spieren een flinke boost te geven. Kortom, super goed en super gezond.

2. Bosbessen

Natuurlijk zijn bosbessen heerlijk als nagerecht, maar voor sporters is het nog idealer. De bosbes zit namelijk boordevol antioxidanten en zijn dus een prima aanvulling op je weerstand. De natuurlijke suikers geven je tevens ook een hoop energie zodat je er weer even tegen kan.

fruitsoorten gezond

3. Ananas

Je houdt ervan of juist niet, maar als je serieus bezig bent met je sport, dan is ananas een absolute aanrader. Die dingen zijn natuurlijk zoet, maar het gaat nu even niet om de suikers of de hoeveelheid vitamine C. Waar het wel om gaat zijn de overige voedingsstoffen. Die zorgen namelijk voor een verbeterde opname van eiwitten en die hebben je spieren nodig om te herstellen en de spiermassa te behouden. Naast de vitamine A en C bevat ananas ook nog eens Fosfor en kalium. Kortom, door het eten van ananas houdt jij je lichaam helemaal tevreden.

4. Kersen

Bosbessen zijn super gezond, maar dat geldt ook voor kersen. Sterker nog, wil je echt afvallen, dan kun je het beste regelmatig langs de groenteboer voor je dagelijkse portie kersen. De voedingsstoffen in de kers optimaliseert de vetverbranding en beperkt de opslag van vet. Je eet dus gezond zonder aan te komen.