Landgoed in Friesland staat te koop

Heb je er altijd al van gedroomd om je terug te kunnen trekken in je eigen wereldje zonder te moeten emigreren, koop dan dit leuke optrekje in Friesland. De waterrijke provincie staat bekend om de mooie natuur, de rust en de onbebouwde grond. Met andere woorden, ideaal om je lekker terug te trekken en zorgeloos te genieten van het leven. Op zo’n 40 autominuten van Heerenveen staat deze woning. Om precies te zijn in het plaatsje Mirns, nabij het IJsselmeer.

Om je alvast een idee te geven van de lap grond: het is 160.000 vierkante meter. Je zal dus groene vingers moeten hebben om er echt iets leuks van te maken. Aan de andere kant: als je 3.3 miljoen euro kunt aftikken voor deze woning, dan zal het inhuren van een beetje vakbekwame tuinman geen probleem zijn. Voor de vorige eigenaar was dat overigens geen probleem, hij heeft in de loop der jaren zo’n 20.000 bomen aangeplant. Als de makelaar als verkoopargument dus stelt dat je hier echt in een heel andere wereld terecht komt, dan twijfelen we daar zeker niet aan.

landgoed te koop in Nederland

Als de natuurlijke omgeving al een prima reden is om hier te gaan wonen, dan noemen we er nog één op: je privacy. Buren heb je niet, je woont echt helemaal alleen. Prima locatie dus om even helemaal los te gaan en je eigen tweedaagse tuinfeest te organiseren. Je zult je in ieder geval niet hoeven te vervelen. De tuin is al net zo divers ingericht als de directe omgeving. Ook de woning is op zijn minst bijzonder te noemen:. Vanuit elke positie lijkt het alsof je steeds een andere voorgevel ziet. Het heeft er dus veel van weg dat de woning door verschillende architecten is ontworpen en iedereen zo’n beetje zijn eigen ding heeft gedaan.

16 hectare aan ruimte

Vanaf het IJsselmeer kan je het landhuis al zien liggen. Bijzonder handig als je jouw gasten een routebeschrijving moet geven. Eenmaal aangekomen bij de woning valt een ding op: het is niet extreem luxe ingericht. Dat heeft zo zijn voordelen. Natuurlijk zijn er de bekende hoge plafonds, mooi gestuukte muren en voldoende glas om een forse hoeveelheid daglicht binnen te laten. Overigens is het een prima idee als je vriendin, partner of echtgeno(o)t(e) interieur architectuur als hobby heeft. Met zo’n 651 vierkante meter woonoppervlakte is ze nog wel even zoet. Overigens is dat netjes verdeeld over drie woonlagen. Aan ruimte is in ieder geval geen gebrek. Zo heb je d beschikking over acht forse slaapkamers, drie badkamers en een forse keuken en woonkamer.

landgoed te koop in Nederland

Mocht je serieuze interesse hebben, geef dan de verkopende makelaar even een belletje. Een woning van deze omvang met bijbehorende grond kom je niet vaak tegen en biedt ook voor de ondernemende geest een prima uitdaging. Denk aan een idyllisch gelegen B&B of gebruik het als luxe trouwlocatie voor jonge stelletjes met rijke ouders. Voor de prijs per vierkante meter hoef je het in ieder geval niet te laten, je betaalt omgerekend namelijk  5.069 euro. Zo’n lage prijs is voor Nederlandse begrippen vrij uniek.

Zie hieronder nog een paar foto’s van het landgoed:

landgoed kopen in friesland

kasteel in nederland te koop