Wat zijn de regels van een friends with benefits relatie?

Jullie hebben ervoor gekozen om casual met elkaar naar bed te gaan. Dat kan, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Aan het hebben van een succesvolle friends with benefits relatie zitten wel een paar regels verbonden.

Maak afspraken en wees eerlijk

Misschien dacht je er makkelijk vanaf te komen door het casual te houden, maar ook in dit geval moet er gecommuniceerd worden. Zonder afspraken kun je nog weleens tegen hele vervelende situaties aanlopen. Wees duidelijk over wat wel en niet kan. Wees ook altijd eerlijk over je verwachtingen, grenzen en gevoelens. Door te liegen graaf je alleen maar een gat voor jezelf om later in te vallen.

Doe het niet om de verkeerde redenen

Als je eraan begint in de hoop dat zij gevoelens voor je krijgt, eindig je waarschijnlijk met een gebroken hart. Het echte leven loopt nou eenmaal vaak anders dan in de film. Zorg ook dat daar van haar kant duidelijkheid over is, zodat jullie echt op één lijn liggen.

Pas op met jaloezie

Op het moment dat je kiest voor casual verlies je eigenlijk al het recht om je jaloers te gedragen. Het gevoel is zelf is soms onvermijdelijk, maar hou het dan gewoon voor je. Jullie hebben geen relatie, dus zij kan gewoon op een date gaan als ze dat wil. Ga dus niet jaloers vragen stellen of opmerkingen maken. En als je wel heel jaloers wordt moet je misschien ook even wat vraagtekens zetten bij je eigen gevoelens voor haar.

Houd het casual

Friends with benefits betekent natuurlijk dat je het bij vriendschap houdt. Ga dus geen diepe gesprekken houden of klef liggen knuffelen. Blijf ook niet achteraf nog uren hangen als dat niet nodig is en blijf niet bij elkaar slapen.

Sluit de kans op gevoelens niet uit

Soms steken ze dan toch de kop op: gevoelens. Dat was niet het plan, maar het is nu wel gebeurd. Het kan zijn dat zij toch meer voor jou voelt. Dan moet je je afvragen of je zelf ook de stap naar een relatie wilt zetten. Als dat niet zo is: wees eerlijk. Het is dan het beste om jullie friends with benefits relatie te verbreken. Als jij gevoelens voor haar hebt gekregen is het ook verstandig om daar met haar over te praten.

Soms is het beter om te stoppen

Goed om in je achterhoofd te houden: jullie vriendschap is en blijft het belangrijkst. Als er complicaties zijn is het soms het beste om gewoon te stoppen. Dat kunnen gevoelens zijn, maar ook andere redenen. Het beste is om ook tussendoor af en toe er even met elkaar over te praten, zodat je weet hoe de ander er op dat moment in staat.