Hoe kan je thuis geld verdienen?

Van stukken schrijven tot het invullen van enquêtes; er zijn heel wat manieren om thuis vanaf je bank geld te verdienen. Het één levert meer op dan het ander, maar je kunt er in ieder geval een mooi zakcentje mee verdienen.

 

1. Deelnemen aan online-enquêtes

Deelnemen aan online-enquêtes levert waarschijnlijk niet zoveel op als de onderstaande baantjes, maar het is een goede manier om de tijd te doden en een ideale manier om thuis geld bij te verdienen. Er zijn verschillende sites om enquêtes in te vullen. Die gaan over het algemeen vooral over je consumentengedrag, bijvoorbeeld wat je koopt. De uitbetaling verschilt wel per platform en komt soms in de vorm van cadeaukaarten.

2. Freelance schrijver of redacteur

Ben je goed met woorden of vind je het leuk om te schrijven? Veel media werken met freelance redacteuren. Natuurlijk moet je goed zijn met spelling en grammatica en een goed lopend stuk kunnen schrijven. Als je dan ook nog eens een leuk verhaal kunt schrijven voor het platform waar je voor freelancet, kun je het daarmee best ver schoppen. Het mooie aan freelancen is ook nog eens dat je voor meerdere bedrijven kunt werken. Ideaal voor iedereen die van een beetje afwisseling houdt.

online thuis geld verdienen

3. Online klantenservice

Klantenservice wordt tegenwoordig allang niet meer altijd vanuit een kantoor gedaan. Veel bedrijven geven je de optie om vanuit huis te werken of besteden het uit aan freelancer. Lekker makkelijker toch, wanneer je gewoon vanaf de bank telefoontjes kunt houden of via een chat de vragen van mensen kunt beantwoorden. Doordat veel bedrijven hun klantenservice zo veel mogelijk open willen hebben, heb je vaak ook nog eens een brede keuze aan werktijden.

4. Transcriberen

Transcriberen klinkt als iets moeilijks, maar dat valt heel erg mee. Voor het geval dat je niet weet wat het is: transcriberen is het uitschrijven van een gesproken opname. Dat kan een interview zijn, maar ook bijvoorbeeld een vergadering van een bedrijf. Onderzoekers, bedrijven en soms ook journalisten hebben daar zelf soms helemaal geen tijd voor en besteden dat uit. Het is handig wanneer je snel kunt typen, goed bent in spelling en grammatica en een goede concentratie hebt.