1. Een flesje water dat al veel te lang open is

Je kent het wel: je zit in de auto en vindt een halfvol flesje water waarvan je geen idee hebt hoelang het al open is. Maar goed, je drinkt het toch maar op. Zolang het niet stinkt kan het geen kwaad, toch? Dit is iets wat je voortaan beter niet meer kunt doen, want zo’n halfvol flesje water mag niet meer dan 24 tot 48 uur worden gebruikt. Als je het water na die tijd nog drinkt zitten er te veel bacteriën in en kun je ziek worden.

2. Een kan water vol bacteriën

Denk je gezond bezig te zijn door iedere dag een kan water leeg te drinken tijdens je werk, is het weer niet goed. Genoeg water drinken is natuurlijk hartstikke belangrijk, maar wanneer je je kan met water niet op tijd schoonmaakt is het allesbehalve gezond. Als je hem namelijk te lang gebruikt zonder hem schoon te maken met zeep komen er bacteriën in de kan en zal er stof in ophopen wat je niet kan zien, maar wat er wel is. Voortaan toch maar even die afwasborstel er doorheen halen dus.

3. Warm water gebruiken om te koken

Een van de andere fouten die mensen met water maken, is wachten tot er warm water uit de kraan komt om er vervolgens de waterkoker mee te vullen. Mensen denken op deze manier water sneller te koken, en daar hebben ze natuurlijk gelijk in.

fouten drinkwater

Het lijkt dus mega effectief, maar wist je al dat dit helemaal niet zo gezond is? Hierdoor verliest het water namelijk heel wat zuurstof en kunnen er giftige bestanddelen, bacteriën en metalen in het water terechtkomen.

4. Plastic in het water

We hebben allemaal wel een plastic waterkoker in huis, omdat deze nou eenmaal goedkoper is dan de rvs-variant. Maar misschien is het toch goed om een keer te investeren in een goede waterkoker. Tijdens het koken van water in een plastic waterkoker kan er namelijk plastic in jouw theewater belanden en zulke schadelijke stoffen wil je liever niet bij je ‘gezonde’ thee hebben.

5. Ga niet onder de kraan hangen na je vakantie

Het is heel verleidelijk om na een vakantie meteen met je hoofd onder de kraan te gaan hangen en aardig wat water naar binnen te slokken. Dit kun je in het vervolg beter laten, omdat het water een lange tijd heeft stilgestaan en hierdoor kunnen  bacteriën en ander vuil zich in de leidingen ontwikkelen. De truc is om het water eerst minimaal 10 seconden door te laten lopen voordat je het drinkt.