1. Met je blote handen je puistjes aanpakken

We beginnen meteen met één van de fouten die we allemaal wel eens gemaakt hebben tijdens onze uiterlijke verzorging. Iedereen heeft wel eens last van puistjes of pukkeltjes die je even snel wilt aanpakken. Hoe makkelijk is het namelijk om snel eventjes wat plekjes uit te drukken of om er even aan te krabben?

Toch is dit niet helemaal zo makkelijk en goed als je misschien zou denken. Je handen raken gedurende de dag namelijk van alles aan en dat brengt de nodige viezigheid en bacteriën met zich mee. Natuurlijk was je tussentijds netjes je handen, maar de kans is groot dat je nog steeds viezigheid met je handen meeneemt. Als je dan aan een pukkeltje gaat zitten maak je een klein wondje open waardoor het mogelijke vuil in het wondje kan komen. En dat kan er weer voor zorgen dat je puistje ontstoken raakt. Je bent dan alleen maar verder van huis. Laat het plekje gewoon met rust, dan zal het vanzelf weer wegtrekken.

2. Niet goed tandenpoetsen en vergeten te flossen

First things first, tandenpoetsen. We doen het allemaal (hopelijk) meerdere keren per dag, maar doen we dit wel goed? Heb jij een handtandenborstel, gooi die dan alsjeblieft in de prullenbak. Anno 2023 zijn er zoveel goede elektrische tandenborstels met allerlei innovatieve functies. Zo geven sommige tandenborstels zelfs licht wanneer je te hard drukt en zijn er zelfs verschillende tandenborstels die werken met een smartphone-app. Sick!

gezondheidsfouten mannen verzorging

Eén van de andere veelgemaakte fouten in de uiterlijke verzorging is om vergeten te flossen. Je mondhygiëne is ontzettend belangrijk en flossen is daar ook echt wel een groot onderdeel van. Alleen je tandenpoetsen is 9/10 keer niet voldoen: met een flosdraadje of ragertje kun je ook etensresten tussen je tanden weghalen. Dit zijn vaak plekken waar je met een gewone tandenborstel niet kunt komen en kunnen zorgen voor problemen als gaatjes. Je hebt heel veel verschillende soorten flosdraad of ragertjes die je kunt gebruiken dus eigenlijk is er geen excuus om er niet snel mee te beginnen.

3. Met een scheermesje je wenkbrauwen doen

Heb jij wel eens het haar tussen je wenkbrauwen weggehaald met een scheermes? Dat scheermesje kun je de volgende keer beter laten liggen. Je denkt misschien dat het juist handig is om even snel een scheermesje te pakken, maar deze is toch echt te breed om je unibrow weg te halen.

De kans dat je een stukje van je echte wenkbrauwen weg scheert is dan dus ook heel groot. Je kunt beter gewoon een pincet pakken en zo de haartjes weghalen. Dit duurt misschien wat langer maar je zult zien dat dit een stuk meer effectief is en je de haren dan ook met haarzakje en al uit de huid krijgt.