Zonnig foutje van Buienradar

Een meteoroloog van een van de grootste weerbedrijven uit het land kwam er vanochtend vroeg achter en maakte er direct een melding van. Toch was dit te laat en hadden ondertussen al duizenden mensen de opvallende en bijzondere weervoorspelling van volgende week gezien.

Groepapps explodeerden en Twitter ging tekeer. Zo schreven mensen ondertussen dingen als: “Volgende week zit deze jongen op het terras” en “Toch een beetje jammer dat mijn zwembroek al op zolder ligt..”. Zelfs weervrouw Helga van Leur was verbaasd en meldde op Twitter:


Hoe kan dit gebeuren?

Je vraagt je dan vast af wat er gebeurd is en waar deze zonnige weervoorspelling ineens vandaan kwam. Nou dat is makkelijk uit te leggen. Buienradar krijgt namelijk de weergegevens aangeleverd van een extern bedrijf. Mocht daar zoals nu een fout ontstaan, dan wordt deze één op één doorgevoerd op de site en app van Buienradar. “Het is onze meteoroloog vanochtend vroeg opgevallen. We moeten het vervolgens bij dat bedrijf melden, die moet dat herstellen.” Ondertussen zeggen ze dat ze handmatig alle gegevens aan het aanpassen zijn. Hieronder vind je de opvallende tropische weervoorspelling:

fout buienrader in weerbericht

Het wordt volgende week veel kouder

Voor iedereen zie zijn zwembroek weer tevoorschijn getoverd had: jullie hebben pecht. Het juiste weerbericht voor volgende week is niet zo interessant. Het weer blijft schommelen rond de 16 graden, ook gaat het regenen en is er veel bewolking. Terug naar de grauwe herfstdagen dus!