De motoren in de Formule 1

Om een seizoen te winnen in de Formule 1 moet je als coureur natuurlijk zeer goed zijn. Maar een gooi naar het kampioen valt of staat met de juiste auto en de juiste motor onder de kap. Laten we even kijken welke motoren dit seizoen gebruikt worden door de teams, om het elkaar zo moeilijk mogelijk te maken.

 

1. Mercedes

Vorig seizoen reed Lewis Hamilton in de Mercedes W11. Het is dit seizoen dus tijd voor de Mercedes W12. Deze auto heeft natuurlijk weer de nodige aanpassingen. De nieuwe auto van Mercedes beschikt over een Mercedes 1.6 V6 turbomotor.

2. Ferrari

Bij de Italianen van Ferrari scheuren ze dit seizoen in de SF21. Deze auto is weer in het vertrouwde Ferrari rood, maar er is dit seizoen ook een opvallend groen logo op de wagen. De motor in de auto is een Ferrari 1.6 V6 turbomotor.

3. Red Bull

Red Bull, het team van onze Max Verstappen, heeft voor dit seizoen de RB16B. Het team werkt samen met de Japanners van Honda. Onder kap ligt een Honda 1.6 V6 turbomotor.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Red Bull Racing Honda (@redbullracing)

4. Alphine Racing

Het team Alpine maakte zijn debuut dit seizoen, maar eigenlijk is dit Renault F1, die vanwege marketingtechnische redenen graag de naam wilden veranderen. Alpine is namelijk het sportwagenmerk van Renault. Het team rijd in de Alpine A521. De motor onder de auto is een Renault 1.6 V6 turbomotor.

5. Haas Formule 1 team

Haas is een Amerikaans team, dat pas in 2016 opgericht is door Gene Haas. Deze man is ook eigenaar van een race team uit de NASCAR. Zij rijden in de Haas VF-21 en gebruiken de motor van hun Italiaanse collega’s van Ferrari. De motor in deze auto is de Ferrari 1.6 V6 turbomotor.

6. McLaren

McLaren, het Britse merk met een Duitse motor. Bij McLaren rijden ze in de MCL35M. Ze werken voor de motor samen met Mercedes. Van hun kregen zij ook de Mercedes 1.6 V6 turbomotor.

7. Aston Martin

Aston Martin is ook weer na een lange tijd terug in de game. Ze maakte in het seizoen 1959 en 1960 al deel uit van het Formule 1 team. Maar nu zijn de Britten weer terug. Ook zij zijn voor de motor wezen shoppen bij de Duitsers en doen het ook met een Mercedes 1.6 V6 turbomotor.

8. Alfa Romeo

Na een pauze van 30 jaar, kwam Alfa Romeo in 2018 weer in de Formule 1 terecht. Ze hebben voor dit seizoen de auto Alfa Romeo Racing C41 en onder de motorkap ligt een Ferrari 1.6 V6 turbomotor.

9. AlphaTauri AT02

AlphaTauri is het tweede team van Red Bull. Hier krijgen de talenten vaak hun eerste kans. Zo zat ook Max Verstappen bij dit team toen het nog Torro Rosso was. Het team heeft een AlphaTauri AT02, met een Honda 1.6 V6 turbomotor.

10. Williams F1

Hoewel dit niet het grootste team is, heeft het toch zijn successen behaald. Het Britse team won 9 constructeurstitels en 7 wereldtitels. Dit seizoen hebben ze de Williams FW43B en rijden ze met een Mercedes 1.6 V6 turbomotor.

Tijdens een race in de Formule 1 worden er ook verschillende soorten banden gebruikt, hier lees je welke dat zijn.

Bron: F1-fansite