Antoine Griezmann en zijn vriendin

Het sprookje van Griezmann en Erika Choperena begon in 2011. Griezmann had Frankrijk al de rug toegekeerd en in San Sebastian ontmoetten ze elkaar. De voetballer staat op dat moment onder contract Real Sociedad en al snel ontstaat er iets moois tussen de twee. Het zou echter tot 2017 duren voor ze elkaar het ja-woord zouden geven. Voordat ze in het huwelijksbootje zouden stappen worden ze al verblijd met de komst van hun eerste kind: Mia Griezmann. Zij werd op 8 april 2016 geboren en drie jaar later, op 8 april 2019, kwam zoon Amaro ter wereld. Met de geboorte van Alba Griezmann op 8 april 2021 was de hattrick dus compleet.

Erika Choperena beschikt over beauty & brains

Mocht je nu denken dat knap zijn de belangrijkste eigenschap van een voetbalvrouw is, vergeet het dan maar. Erika Choperena werd geboren in Spanje op 5 maart 1991 en ze heeft dus de Spaanse nationaliteit. Gezien haar opleiding tot kinderpsycholoog heeft ze ook een goed stel hersens. Die intelligentie heeft ze waarschijnlijk van haar ouders geërfd met een vader die voor een informatietechnologiebedrijf werkt en een moeder die lerares, filantroop en maatschappelijk werker is. Erika ging naar de middelbare school in Madrid voordat ze zich inschreef aan de San Sebastian University en in 2013 afstudeerde met een bachelor in psychologie.

Gezien de intelligentie van zowel Erika als Antoine kunnen we ervan uitgaan dat de drie kleine Griezmannetjes het behoorlijk ver gaan schoppen. Griezmann zelf heeft overigens geen reden tot klagen. Nadat Atletico Madrid hem weghaalde bij Real Sociedad. groeide hij uit tot een wereldspits van formaat. Dat bleek geen eindstation te zien voor de Fransman. Het verhuisde naar Barcelona in de tijd dat de Spaanse bomen tot in de hemel groeiden. Voor 120 miljoen euro werd hij door de Catalanen ingelijfd waar hij inmiddels zijn draai heeft gevonden.

Zie hieronder een aantal Instagram foto’s van de vrouw van Antoine Griezmann: