Hoeveel F1-races gaan we in 2023 zien?

Het is veel geknutsel en geklier geweest, maar de FIA heeft het eindelijk bevestigd: de kalender is bekend voor 2023. Wat gelijk opvalt is dat er niet 22 maar 24 races op de planning staan, dat is voor het eerst ooit. Het is feest voor de Monegasken, de GP van Monaco blijft voor nu op de planning tot en met 2025.

Door Las Vegas gaan we drie keer in de Verenigde Staten

Het Formule 1-circus trekt volgend seizoen niet één of twee keer, maar een totaal van drie keer naar de Verenigde Staten. Naast Miami en Texas gaat er ook geracet worden in Las Vegas volgend jaar. Wel moeten we nog even wachten hiervoor want hij staat pas op de planning op 16-18 november 2023. Het circuit wordt erg bijzonder, recht over the Strip, een paar kilometer lange boulevard recht langs de grote highlights van de stad.

De kalender voor het Formule 1-seizoen van 2023

Volgend seizoen begint in maart met de GP van Bahrein, net als afgelopen seizoen. Met 24 races gaat het een bomvol seizoen worden. Fijn voor de fans, zwaar voor de coureurs en hun teams. “Het wordt gigantisch druk en de belasting voor de betrokkenen is enorm. Ook voor coureurs wordt het heftig, want ook dit seizoen wordt al als zwaar ervaren. Maar het is een logisch gevolg van de groei van de F1”, aldus Jan Lammer (sportief directeur van de GP in Zandvoort).


De GP van Nederland zal op 27 augustus 2023 zijn, de eerste race na de zomerstop. Het oranje spektakel samen met Max Verstappen in de duinen, is een week naar voren gehaald. De race in de Ardennen is verplaatst naar 30 juli. Het race-seizoen van 2023 zal afgesloten worden net als dit jaar, in Abu Dhabi.

Hieronder een duidelijke inzicht in de planning:

f1 kalender 2023 seizoen