Waar gaat de film met Christian Bale over?

Geregisseerd door de meesterlijke James Mangold, wordt het verhaal van Ford v Ferrari verteld van de legendarische auto-ontwerper Carroll Shelby, gespeeld door niemand minder dan Matt Damon, en de onverschrokken autocoureur Ken Miles, meesterlijk belichaamd door Christian Bale.

Samen bundelen ze hun krachten om de ultieme racewagen te bouwen voor Ford Motor Company, met als doel de heersende dominantie van het raceteam van Enzo Ferrari uit te dagen tijdens de prestigieuze 24 uur van Le Mans in 1966. Maar zoals altijd in het leven én in de film, gaat het niet alleen om snelheid op het circuit, maar ook om de emotionele reis van vriendschap, concurrentie en doorzettingsvermogen die deze mannen doormaken in de film.

Bekijk hier de trailer van Ford v Ferrari:

Wie spelen er in Ford v Ferrari?

In de hoofdrollen schitteren absolute titanen van Hollywood: Christian Bale en Matt Damon. Bale brengt Ken Miles tot leven met zijn kenmerkende intensiteit en charisma, terwijl Damon een goede vertolking neerzet van de briljante Carroll Shelby, de man achter de legendarische Ford GT40.

Maar deze film is niet alleen een showcase van talent, het zit ook boordevol andere acteerprestaties van wereldklasse. Samen met Bale en Damon zien we een sterrencast die de tanden stevig in hun rollen zetten, waaronder Jon Bernthal, Caitriona Balfe en Josh Lucas, die stuk voor stuk hun stempel drukken op dit onvergetelijke verhaal.

Kijkers reageren uiterst enthousiast op de film

Met een wereldwijde opbrengst van maar liefst $ 224 miljoen heeft Ford v Ferrari zijn hoge productiekosten ruimschoots terugverdiend. Dit succes is niet alleen te danken aan de bekende gezichten op het scherm, maar ook aan de adembenemende raceauto’s en de verbluffende visuele effecten die het verhaal tot leven brengen.

Geprezen door critici en publiek scoort de film een indrukwekkende 92% op de Tomatometer en een 8.1 op IMDb. Met twee Oscars op zak, voor Beste montage en Beste geluidsmontage, blijft Ford v Ferrari niet alleen een financieel succesverhaal, maar ook een artistiek meesterwerk dat zijn plaats heeft verdiend als één van de beste sportfilms in de filmgeschiedenis.

Ook Netflix-kijkers hebben op X laten horen hoe enthousiast ze zijn over de film. Bekijk hier wat voorbeelden:

tweet

tweet