Foodini Food Fest

Wij brengen jou graag even het Foodini Food Fest van onze vrienden bij Foodini onder de aandacht. Ter ere van het één-jarige bestaan van Foodini, organiseert het online magazine een heus culinair festival. Jij kan je dit weekend dus eens heerlijk gastronomisch laten verrassen. Bij het voedselfestijn staat het cijfer 5 centraal. Op zondag 28 juli komen namelijk vijf restaurants samen. Je krijgt in vijf gangen gerechten van vijf verschillende chefs voorgeschoteld. En dat kost je inclusief welkomscocktail slechts vijf tientjes!

Het Foodini Food Fest zal vanaf 12:30 (aanloop: 12:00) in de ouderwetse offline-wereld bij C Amsterdam in de Wibautstraat gehouden worden. De C in de naam van dit restaurant staat voor Celsius. Temperatuur staat namelijk in hun menu centraal. De temperaturen waarmee gekookt wordt, kunnen namelijk verschillen van 20 tot 200 graden, hetgeen invloed heeft op smaak en textuur.

Foodini Food Fest

 

The White Room

Bij het Foodini Food Fest doet zelfs een restaurant met een Michelinster mee: The White Room. Dit restaurant opende in 2016 in het befaamde Krasnapolsky-hotel op de oudste restaurantlocatie van Amsterdam de deuren. De naam van het restaurant is afgeleid van de oorspronkelijke titel. De zaal kreeg bij de officiële opening in 1885 de naam ‘de Witte Zaal.’ The White Room weet op stijlvolle wijze het oude met het nieuwe te combineren. Wie ook nieuw is: de chef-kok. Sinds een paar maanden heeft Randy Karman die rol overgenomen overgenomen van Arturo Dalhuisen. Hoog tijd dus om eens kennis te maken de stijl van de kersverse nieuwe chef-kok, en misschien wel met Randy zelf ook.

Foodini Food Fest

Zondag 28 juli, 12:30

Dan resteren er nog drie restaurants. Want ook van de gastronomische kunsten van Sjefietshe, Tante Kee en Jacobsz kan volop genoten worden tijdens het Foodini Food Fest. Sjefietshe, fonetisch voor ceviche, is de eerste cevicheria van Amsterdam, waarbij de Zuid-Amerikaanse keuken op het gebied van vis centraal staat. Jacobsz is gevestigd in een monumentaal pand aan de Ringdijk en beschikt onder andere over een gevarieerde kaart, een prettig buitenterras en een whisky- en sigarenlounge op de eerste verdieping. Tante Kee is via de pont van Buitenkaag bereikbaar en richt zich op de Franse keuken met veel biologische streekproducten en een oosters accent.

Kaarten voor het Foodini Food Fest zijn helaas op het moment niet meer beschikbaar. Maar houd zeker de Facebook-pagina van het event in de gaten, want wie weet valt er nog wel een en ander aan toegangsbewijzen te fixen. In welk geval jij toch op die hete achtentwintigste juli om 12:30 plaats kan nemen in restaurant C Amsterdam. Dat belooft een waar culinair feest te worden.