Waar gaat de film Poor Things over?

De film Poor Things speelt zich ongeveer eind negentiende eeuw af in London. De hoofdrolspeelster Bella is dochter van een onderzoekend chirurg Godwin Baxter, die Bella afgekort ‘God’ noemt. Bella is een geslaagd experiment van chirurg God. Toch lijkt ze niet helemaal goed bij haar hoofd, totdat ze er achter komen dat Bella haar hersenen een achterstand hebben in vergelijking met haar lichaam. Alles is dus nieuw voor Bella, omdat ze alles ziet als een kind en zich ook zo gedraagt. Ook op het gebied van mannen reageert ze schaamteloos op situaties.

Bekijk hieronder de trailer van Poor Things:

 

Wie spelen er allemaal in Poor Things?

Emma Stone speelt de hoofdrol van Bella Baxton. Eerder won de actrice een Oscar voor de film La La Land, maar ze heeft ook gestraald in de films Birdman en The Favourite. Zeker het kijken waard met zo’n goede actrice. Willem Dafoe vervult de rol van chirurg Godwin Baxter, ook wel bekend van de filmserie Spider-Man, waarin hij Norman Osborn speelde.

De komedie werd geregisseerd door de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos, die onder andere de films The Lobster en The Killing of a Sacred Deer heeft geregisseerd. De film Poor Things is een succesformule gebleken en is daarvoor beloond met Golden Globes voor de Best Film en Beste Actrice en daar bovenop nog elf fantastische Oscarnominaties.

Wat zeggen de kijkers?

De film is al een tijdje uit, maar dat maakt het niet minder leuk om te kijken. Als je de reacties van de kijkers leest, weet je zeker dat je de film moet zien. Zo scoorde de film op Rotten Tomatoes een zeer goede 92% van de critici en een ruim voldoende 75% van het publiek. Ook op IMDb krijgt de film met 8.3 van de 10 sterren een ruime voldoende. De fans op X (Twitter) zijn te spreken over de film. Zie hier reacties van de kijkers:

Reacties x van Poor Things

 

De film is sinds 8 februari 2024 in Nederland in de bioscopen te zien. Ben jij nieuwsgierig welke films nog meer te zien zijn in de bioscoop? Dune: Part Two is het tweede deel van de film Dune en zal heel binnenkort te zien in de bioscopen.