De verhaallijn van de eerste film in een vogelvlucht

De eerste Dune, geregisseerd door Denis Villeneuve, sloeg in als een bom in de filmwereld. Het bracht ons naar de verre toekomst, waar de strijd om de controle over de woestijnplaneet Arrakis zich afspeelt, de enige bron van de kostbare specie melange. De film volgt het verhaal van Paul Atreides, een jonge prins wiens lot eigenlijk verbonden is met de planeet en de bevolking. Met een sterrencast, waaronder Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac en Zendaya, wist Dune zowel critici als fans te genieten.

Met een indrukwekkende score van 8.0/10 sterren op IMDb en een opbrengst van meer dan 400 miljoen dollar wereldwijd, vestigde Dune zich als een van de meest geprezen sciencefictionfilms van de afgelopen jaren.

Wat zal er in de Dune: Part Two allemaal voorkomen?

Dune: Part Two zal het verhaal verder verkennen, terwijl de personages geconfronteerd worden met nog vele malen grotere uitdagingen. Het verhaal zal dieper ingaan op de politieke strijd en kijken of Paul zichzelf en zijn geliefden kan beschermen hiertegen.

De cast van Dune: Part Two wordt opnieuw aangevoerd door Timothée Chalamet als Paul Atreides, en wordt versterkt door toevoegingen zoals Javier Bardem, die de rol van Stilgar zal vertolken en Charlotte Rampling als ene Gaius Helen Mohiam. Met deze toevoegingen aan de al sterke ensemblecast, kunnen fans zich voorbereiden op een onvergetelijk vervolg.

Bekijk hier de trailer van de langverwachte tweede deel van Dune:

Wanneer verschijnt Dune: Part Two in de bioscoop?

Dune: Part Two kan je relaxend in de bioscoop bekijken vanaf donderdag 29 februari 2024. Met de torenhoge verwachtingen die zijn geschept door zijn voorganger, staat de film op het punt om een nieuw statement eruit te schoppen.