Camp Moonrise

Moonrise is een festival in de Veluwe dat verschillende disciplines samen laat komen: muziek, food, wellness en sprekers. Dit zorgt meteen voor een andere dimensie bij het festival. Het richt zich namelijk niet alleen op de festival ganger die puur en alleen voor de muziek komt, maar ze proberen een breder publiek te bereiken dat het weekend van 22-24 juni vrij heeft. Een weekendticket is tussen de 100 en 140 euro en valt reuze mee als je ziet wat je ervoor krijgt.

Muziek van alle soorten

Wat voor muziek kan je hier vinden? Het aanbod is enorm gevarieerd. Er zullen verschillende optredens plaatsvinden, van trancefunk (My Baby) , singer-songwriters (Tamino), pianisten (Joep Beving) tot aan een funkorkest (Moonrise Orchestra). De muziekstijlen zijn erg gevarieerd en sluiten goed aan bij de bezoekers die veel interesses hebben.

Zanger Tamino

Eten op hoog niveau

Eten staat ook centraal bij dit festival. Ondanks het feit dat het eten op festivals langzamerhand wat beter wordt, is meestal niet te spraken van culinaire hoogstandjes. Camp Moonrise gaat nog een stapje verder. Samen met Joris Bijdendijk en Guus Thijssen hebben ze een pop-up restaurant op locatie, The Greenhouse. Maar wat is hier dan zo bijzonder aan? Er wordt met de beste lokale en seizoensgebonden ingrediënten gewerkt. Daarnaast geven ze onder andere workshops en tastings zodat het niet alleen bij eten blijft. De bezoeker krijgt zo juist meer feeling met goed eten en drinken tijdens dit gevarieerde festival.

Ontspanning als onderdeel

Als al deze activiteiten iets te veel van het goede zijn, dan kan je ook op verschillende plekken tot rust komen. Een beetje yoga hier, meditatie daar, hot tubs en plekken waar massages worden gegeven zijn er allemaal te vinden. Altijd fijn dat er ook aan je lichaam wordt gedacht want die heeft het zwaar te verduren op zo’n dag. Er is zelfs plek om naast je lichaam ook je geest tot rust te laten komen door middel van een ijsbad of spirituele gesprekken.

Sprekers die je inspireren

Inspiratie kan je vaak het beste opdoen door het luisteren naar eigen ervaringen van succesvolle mensen. Er zijn sprekers vanuit verschillende terreinen aanwezig. Acteurs, mensen van toneelacademie, journalisten, professoren en dichters zullen aan het woord komen. Ze vertellen hun eigen verhaal of een bepaald thema welke goed bij hen past. Interactiviteit wordt dan ook niet vermeden en dit maakt het interessant om niet alleen te luisteren maar ook daadwerkelijk mee te doen.

Kampeer in luxe

Ook is het mogelijk om deze dagen door te komen op het terrein zelf. Zoals de naam al zegt, bevat dit festival ook een camping. Ze hebben zes verschillende ruimtes: regulier, vooropgezette tenten, stille camping, campers, luxe camping met receptie en zelfs een ruimte waar bezoekers zelf een camp in een thema kunnen bouwen. Er is dus voor elk wat wils.

26267425_811990735669183_3220830897649483776_n

Wanneer je een festival wilt bezoeken die net even anders is dan de andere, dan mag Camp Moonrise niet op je shortlist ontbreken. Geïnspireerd geraakt? Bestel dan snel de tickets voor Camp Moonrise.