De smaak van herkomst

De nieuwe vodka’s zijn gemaakt met rogge uit één specifiek gebied en zijn vernoemd naar het dorp van herkomst. Smogóry Forest is geproduceerd met Dankowskie Diamond rogge van een klein landgoed diep in West-Polen. De landelijke regio staat bekend om zijn dichte bossen, onstuimige weer, milde winters en vruchtbare grond. De bosrijke omgeving vertaalt zich in een zoet-zoute finish van gezouten karamel, honing en witte peper.

Belvedere vodka MAN MAN

Lake Bartężek dankt zijn naam aan het meer dat langs de Oostelijke grens van de roggeboerderij loopt. De vodka is gedistilleerd in het Noord-Poolse Mazury-gebied, met zijn glasheldere gletsjermeren. Baltische winden en lange, sneeuwrijke winters begraven de rogge meer dan 80 dagen onder de sneeuw. Dit ijzige klimaat keert terug in tonen van zwarte peper, geroosterde noten en room. Het resultaat is een volle, ronde en milde smaak. De unieke smaakprofielen die de vodkas kenmerken, illustreren de verschillen in terroir van de Dankowskie Diamond rogge.

Lake Bartezek - Terroir 3

Belvedere Single Estate Rye Series

De bijzondere vodka’s uit de Single Estate Rye Series verdienden een unieke fles die de unieke smaak weerspiegelt. De vierkante basis van de fles loopt langzaam over in een ronde bovenkant en chique korte nek. Smogóry Forest heeft een rokerige, grijze kleur, vergelijkbaar met de mist in dichte wouden. Lake Bartężek’s verloopt van diepblauw naar bijna doorzichtig als helder ijswater.

Smogory Forrest and Remember the Grain Cocktail Lake Bartezek and Diamond Rye Back Cocktail