Per ferry van Nederland naar Noorwegen

Het heeft even geduurd, maar de eerste bootverbinding tussen Nederland en Scandinavië is een feit. Meerdere partijen hebben de handen ineen gestoken om de perfecte route te onderzoeken en uitproberen en dat is gelukt. Inmiddels hebben ze een succesvol plan liggen om vanaf april 2022 te starten met deze gouden uitvinding. Dat betekent dat we vanaf dan niet langer afhankelijk zijn van het vliegtuig. We kunnen binnenkort met de ferry van Nederland naar Noorwegen.

Hoe gaat het werken?

De ferry zal drie keer per week (op dinsdag, donderdag en zaterdag) vertrekken vanuit de Eemshaven in Groningen. Hij vaart vervolgens direct door naar Noorwegen, dus je hoeft niet bang te zijn voor meerdere tussenstops. Dat scheelt enorm in tijd dus!

ferry met de boot van groningen naar noorwegen

Toegegeven: je zal er wel iets langer over doen dan met het vliegtuig. Toch krijg je daar wel flink wat comfort voor terug en dat is zeker niet verkeerd. Geen opgetrokken knietjes tegen de stoel van de buurman voor je.

Het idee is namelijk zo. Je stapt op de ferry rond een uurtje of 15:00. Vervolgens gaat de boot varen en kun jij heerlijk relaxen. Je eet een hapje en duikt ’s avonds het bed in je blokhut in. De volgende ochtend om 9:00 sta je op en bevind je je in Noorwegen! Je hoort het goed: slapend reizen. Dat is nog eens comfortabel reizen. Tussendoor wordt er voor veel entertainment gezorgd. Gezellige cafés, winkels en restaurants. Niks zal je verbazen op deze boot.

Wat kost een kaartje met een boot van Eemshaven naar Noorwegen?

Je denkt waarschijnlijk dat er nog een addertje onder gras zit. In dit geval echt niet. De prijs valt namelijk ook nog eens reuze mee. De verwachting is dat je hier retour ongeveer €225,- per persoon voor zult moeten neerleggen. Dit wel met minimaal twee personen, want je krijgt dan een blokhut voor twee. Een andere leuke bijkomstigheid is dat je je eigen auto, caravan, camper, etc. kunt meenemen op de ferry. Hier betaal je dan wel een klein extraatje voor. De ferry van Groningen naar Noorwegen zal op 7 april voor het eerst zijn reis over de wateren maken richting het prachtige Scandinavië.

Twijfel je nog over Noorwegen als bestemming? Neem alle twijfels weg en bekijk eens deze fotoserie over Noorwegen. Deze zal ervoor zorgen dat je meteen om bent.