Een klassieke Ferrari, maar niet zomaar eentje

Een beetje klassieke Ferrari is al gauw een aardig fortuin waard. Het is dus best bijzonder te noemen wanneer je er eentje in je bezit hebt. Met deze Ferrari Dino Berlinetta GT maken we het er niet makkelijker op. Deze bolide is namelijk gebouwd als prototype en een beetje autoliefhebber weet dat dat stempel een aardig effect kan hebben op de prijs van de auto. Bij deze knalgele Dino is dat effect dan ook niet te missen: opbrengsten van de veiling worden geschat op $2.000.000.

Ferrari Dino Berlinetta GT Prototype veiling MAN MAN

In 1967 introduceerde Ferrari hun eerste auto met een mid-engine configuratie. Het zou een auto zijn die volledig door Ferrari werd geproduceerd, maar door het kiezen voor een V6 als krachtbron werd er door Ferrari besloten de naam ‘Dino’ leidend te laten zijn. Zo maakte het Italiaanse merk destijds onderscheid tussen deze auto en alle andere – door een V12 aangedreven – modellen.

Ferrari Dino Berlinetta GT Prototype veiling MAN MAN

Deze knalgele bolide is het tweede prototype dat door de Italianen werd gebouwd om de potentie van de auto te testen. Later bleek dat de bolide, door z’n design en de plaatsing van de motor, fantastische rijeigenschappen wist te overleggen. Het heeft een tijdje geduurd voordat puristen ook de Dino als een rasechte Ferrari gingen zien. Logisch ook wel, aangezien er geen V12 onder het koetswerk schuilt. Ondanks dat wint de auto, zeker bij verzamelaars steeds meer aan populariteit. Wij begrijpen wel waarom. Mocht je 2 miljoen dollar kunnen missen, bezoek dan de veiling van Gooding & Co. op Pebble Beach.