Parfum voor een speciale gelegenheid

Ben jij een echte parfum liefhebber? Het is ook hartstikke fijn om te weten dat je lekker ruikt. Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten parfum op de markt. Hou je van een echte oriëntaalse, musky geur? Of ben je juist meer van een zachtere, meer fruitige en kruidige parfum? Er is voor iedereen wel een goede geur te vinden, voor ieder seizoen.

Maar niet alleen de mensen die graag parfum dragen zijn altijd opzoek naar een nieuwe geur, ook onderzoekers lijken steeds meer te weten te komen over geur en de effecten. We weten al een tijdje dat feromonen een grote rol spelen in de aantrekkingskracht van mannen en vrouwen. En wat is een betere manier om achter deze werking te komen dan het in parfums verwerken: feromonen parfums.

Wat zijn feromonen ook alweer?

Misschien weet je al wat feromonen zijn, maar toch willen we eventjes je geheugen opfrissen. Een feromoon is in de wereld van dieren en planten een stofje dat een bepaalde boodschap overbrengt tussen een organismen van dezelfde soort. Je kan feromonen ook zien als iets wat een bepaald signaal afgeeft. Niet alleen dieren en planten lijken deze vorm van communicatie te hebben, ook mensen geven feromonen af en kunnen dit van elkaar ontvangen. Mensen produceren deze feromonen door de zweetklieren, maar de geur ervan is niet bewust waarneembaar voor ons. Toch wordt deze geur opgepikt door een orgaan in de neus en brengt het een bepaalde boodschap met zich mee. Het speelt in principe een rol in de vraag of je iemand als aantrekkelijk of sensueel ervaart.

Hier zijn de feromonen parfums goed voor

De feromonen die mensen afgeven zijn dus in principe goed voor het opwekken van lust bij iemand anders. En wat is nou een goede manier om zowel een fijne bewuste als onbewuste geur vrij te laten? Juist, door feromonen in parfums te verwerken. Op TikTok gaan parfums als deze ontzettend goed: veel mensen lijken geïnteresseerd te zijn in manieren om elkaar stiekem te verleiden. Zo zouden deze parfums dus een goed effect hebben op hoe aantrekkelijk je door anderen wordt gevonden.

Er zijn talloze voorbeelden te vinden van mensen die beweren meteen succes te hebben gehad na het dragen van deze parfum. Of dit dan ook daadwerkelijk door de feromonen komt of misschien door het zelfvertrouwen dat deze mensen uitdragen, is nog maar de vraag. Aantrekkelijkheid wordt tenslotte niet alleen bepaald door de geur, daar komt veel meer bij kijken. Met een snelle online zoektocht heb je er zo één te pakken die bij jou past. Probeer het zelf maar eens uit. Wie weet helpt het.

Lees ook: Dit is ’s werelds best verkochte mannenparfum van 2022.