Een appartement van $170 miljoen in New York

De Saudi-Arabische miljardair Fawaz Al Hokair kocht het penthouse in 2016, vrij snel nadat het gebouw eind december 2015 geopend werd. Met een oppervlakte van 764 vierkante meter hebben we het niet over een klein appartementje. Even ter vergelijking: een eenpersoonshuishouden heeft in Nederland gemiddeld een oppervlak van 88 vierkante meter.

 

In het penthouse zijn dan ook onder andere zes slaapkamers en zeven badkamers te vinden. Overigens heb je vanuit het penthouse op de 96e verdieping wel een uniek uitzicht. De wolkenkrabber aan 432 Park Avenue is namelijk één van de hoogste gebouwen van New York. Sterker nog, het is het hoogste residentiële gebouw – dus bedoeld om te wonen – op het westelijk halfrond.

penthouse-miljardair-170-miljoen

Het appartement heeft alles wat je hart begeert en aan luxe is er geen gebrek. De grootste slaapkamer heeft een eigen zitkamer en maar liefst twee badkamers. Alle andere slaapkamers hebben ook hun eigen badkamer en meer dan genoeg opbergruimte. Rondom het hele appartement zijn grote ramen te vinden, zelfs in de badkamer. Je hebt natuurlijk geen last van buren die misschien naar binnen kunnen kijken. Ook heeft het penthouse een eigen bibliotheek. Alsof dat nog niet genoeg is, beschikt het gebouw ook nog over allerlei voorzieningen, waaronder een privé-restaurant, een zwembad, een gym, sauna en nog ontelbaar veel andere luxe.

park-avenue-badkamer-penthouse

Al Hokair kocht het penthouse voor $88 miljoen. Dat was al geen koopje, maar hij vraagt nu met $170 miljoen ruim het dubbele. Omgerekend is dat ongeveer 150 miljoen euro. Wel worden alle meubels en kunst meeverkocht. Het is niet het duurste appartement ooit in New York, maar wel als het gaat om de prijs per vierkante meter. Het appartement dat in 2019 voor $240 miljoen verkocht werd was bijna drie keer zo groot als het penthouse aan 432 Avenue. Naast de hoge vraagprijs zijn er nog meer kosten verbonden aan het appartement. De bewoner van het penthouse mag jaarlijks ook nog eens  $177.730 aan belasting neertellen.

appartement-new-york-te-koop