Fatman met Mel Gibson wordt jouw kerstfilm van 2020

Kerst betekent cadeaus en is dus voor elk kind een feestdag die ze niet willen missen. De kerstman, gespeeld door Mel Gibson, heeft het echter moeilijk. Zijn zaken staan er niet goed voor, waardoor zijn elven zijn vervangen door soldaten uit het Amerikaanse leger.

Ook lijkt hij te balen van het beeld dat de samenleving van hem heeft: dik en vrolijk. Met de kerstman in moeilijk vaarwater krijgt een verwende jongen een stukje steenkool in zijn sok. Dit laat hij niet over zich heengaan. Hij huurt een huurmoordenaar in om de kerstman te vermoorden. En zo wordt Fatman opeens een heftige actiefilm.

Kerstman neemt het op tegen huurmoordenaar

De huurmoordenaar, gespeeld door Walton Giggings, is vastberaden om de kerstman om te leggen. Tegelijkertijd merkt de kerstman zelf op dat dit heus niet de eerste keer is geweest dat iemand hem heeft geprobeerd te vermoorden. Hij heeft dan dus ook de nodige ervaring én skills opgedaan. Het gevolg is een keiharde confrontatie met de twee, die wordt afgewisseld met de nodige komedie.

Fatman

Sterke acteurs maken van Fatman vette actiefilm

Het plot van Fatman klinkt origineel en tegelijkertijd tamelijk bizar. Een schietende en vechtende kerstman is toch niet bepaald wat wij ons voorstellen bij die goedzak. Tegelijkertijd doet de film niet aan als een grapje. Zowel Mel Gibson als Walton Giggings geven zich volledig in hun rol. Eerder speelde Giggings al in Quentin Tarantino films zoals Django Unchained en The Hateful EightDe lange lijst met Mel Gibson films getuigt dat ook deze acteur prima thuis is in een actiefilm.

 

Om de film te kunnen zien moeten we nog even geduld hebben. Fatman is namelijk vanaf 13 november te zien in de bioscoop. Zo is de film ook perfect te kijken tijdens de kerstdagen. Kaartjes voor de film kunnen dus zomaar eens het perfecte kerstcadeau gaan worden.