Fátima Diame is een fenomeen

Mocht de naam van Fátima  Diame geen belletje doen rinkelen, schaam je vooral niet. De bijna 26-jarige atlete is een opkomend fenomeen en wat ons betreft blijft ze dat de komende jaren. Uiteraard zijn haar prestaties fantastisch, maar ook haar verschijning zorgde ervoor dat ze in een klap talloze mannelijke fans erbij het gekregen.

De knappe Spaanse atlete zorgde onlangs onbedoeld voor een echt mannenmoment. Wellicht was ze zich er niet van bewust, maar dat maakt het bewuste moment misschien nog wel leuker. De 1.70 meter lange en 52 kilo wegende atlete doet het vooral goed bij het verspringen. Natuurlijk heb je ook bij dat onderdeel speciale kleding aan om de weerstand tijdens het springen te minimaliseren. Gelukkig weten we dankzij de camera’s precies wat er gebeurde en waarom het zo interessant was.

In de opname zien we Fatima zich concentreren op haar sprong. Niks bijzonders, zonder goede concentratie kan je immers nooit een prestatie van formaat neerzetten. Het ging echter niet om het uitvoeren van de sprong, maar om hetgeen wat er daarna gebeurde. Nadat Fatima na haar sprong in de zandbak belandde, moest ze ook weer opstaan. Door de kracht waarmee ze zich afzette en in het zand terechtkwam, bleek ook haar broekje iets te zijn verschoven. Haar goddelijk figuur kwam daardoor nog beter tot haar recht en dat werd dus feilloos vastgelegd door de camera’s. Dat ze haar outfit vervolgens trachtte te fatsoeneren maakte het schouwspel alleen maar interessanter.

Nu weten we niet of Fatima dit weer snel zal gaan herhalen, maar je hebt alle gelegenheid om haar uitgebreid te bewonderen. Net als elke zichzelf respecterende atlete, heeft ook Fatima haar eigen Instagram-pagina. Daarop zien we pas echt hoe mooi deze uit Senegal afkomstige atlete is. Inmiddels heeft ze al zo’n 293.000 volgers en we gaan het niet vreemd vinden als dat aantal nog gaat groeien de komende tijd. Wil je meer van haar zien? Je eerstvolgende kans is in 2024, dan doet ze naar verwachting mee aan de Olympische Spelen. Hieronder zie je een greep uit de Instagram-foto’s van de knappe atlete:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fátima Diame (@fatimadiame)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Fátima Diame (@fatimadiame)