Niet meteen in het diepe springen

Als je je partner wil gaan vertellen over je fantasieën in bed is het belangrijk om niet meteen in het diepe te springen en er zomaar over te vertellen. Het uitspreken van je fantasie kan je namelijk best wel in een kwetsbare positie brengen en, afhankelijk van je fantasie, kan het ook nog een bepaalde reactie oproepen bij je partner. Je kunt dus beter eventjes aftasten wat je partner van fantasieën vindt. Je kunt je fantasie introduceren door het bijvoorbeeld te beschrijven als een onderdeel van je droom of iets wat je ergens hebt gelezen. Je partner gaat hier dan op reageren en aan de hand van deze reactie kun je peilen wat je partner er van vindt.

Leg de focus op thema’s en ideeën bij het praten over fantasieën in bed

Als je zover bent en je je fantasieën in bed wat meer wilt toelichten, kun je dat op meerdere manieren doen. De beste manier is om de focus te leggen op bepaalde thema’s en niet zo zeer op de details. Als je meteen de details van je fantasie gaat bespreken kun je je partner ook nog wat afschrikken en dat komt je relatie niet ten goede. Dat is waarschijnlijk niet wat je wilt, dus op deze manier kun je ook nog wat blijven aftasten. Als je merkt dat je partner erg geïnteresseerd is, kun je verder gaan en meer in details treden.

fantasieën bed

Benoem de gevoelens die het los zal maken

Niet geheel onbelangrijk: waarom is deze fantasie nu zou zo interessant voor jou? Wat voor gevoelens maakt deze specifieke fantasie los en waarom? Als je je fantasieën in bed met je partner bespreekt, is het verstandig om ook de gevoelens te benoemen die loskomen als je hier over na denkt. Zo krijgt je partner ook een beter beeld en snappen ze ook waarom dit nu jouw fantasie is. Als ze hiervan op de hoogte zijn, staan ze misschien nog meer open om het een keer te proberen. Zeker als ze willen ervaren of deze fantasie ook daadwerkelijk deze gevoelens bij jou losmaken.

Praat over toestemming en consent met je partner

Als laatste moet je natuurlijk onderling afstemmen wat jullie wel en niet willen doen. Het kan natuurlijk zijn dat jouw fantasie, of die van je partner, iets is waar niet iedereen even comfortabel mee is. Het kan ook zeker een drempel zijn om je eigen grenzen aan te durven geven. Daarom is het zo belangrijk dat je goed met elkaar overlegd en deze grenzen van tevoren wel duidelijk krijgt. Maar niet alleen deze grenzen moeten duidelijk zijn: ook de communicatie regels moeten duidelijk zijn. Daarbij is het belangrijk dat jij over goede communicatie skills beschikt. Gebeurt er iets wat je niet prettig vindt? Op welke manier geven jullie dit dan bij elkaar aan? Zorg dat je alles eerst duidelijk met elkaar hebt afgestemd. Achteraf is het nog van belang om alles met elkaar te evalueren.

Toe aan wat meer spektakel tussen de lakens? Lees dan over de nieuwe dingen die je kan proberen in bed.