De GTA 6 map wordt even groot als een land

Het is waarschijnlijk dat GTA 6 het grootste Grand Theft Auto-spel tot nu toe zal zijn, maar het is onwaarschijnlijk dat de geruchten over ‘GTA Project Americas’ waar zijn, die een uitgebreide kaart van Noord- en Zuid-Amerika voorstelden. Hoewel het geloofwaardiger is dat steden als Miami, Rio de Janeiro en Cuba opgenomen kunnen worden, lijkt het idee dat hele landen van Noord- en Zuid-Amerika in het spel zouden zijn niet realistisch. Er was ook kortstondig een gerucht dat Londen in het spel zou komen, maar daar is sindsdien geen bewijs voor gevonden.

Rockstar staat bekend om het creëren van enorme open-wereld spellen, en de hoeveelheid detail die nodig zou zijn voor een volledige Verenigde Staten of Zuid-Amerika kaart zou praktisch onmogelijk zijn, zelfs met de ontwikkeltijd die GTA 6 waarschijnlijk heeft gehad. Volgens leaks zal het spel waarschijnlijk plaatsvinden in een Vice City-achtige locatie in een gefictionaliseerd Miami-Dade gebied met uitgebreide wijken. Er zou zelfs de mogelijkheid zijn om andere locaties buiten de hoofdstad te bezoeken, zoals eilanden in het Caribisch gebied, hoewel dit nog niet bevestigd is op het moment van schrijven.

Gta map leaks

In de loop der jaren zijn er meerdere leaks van de GTA-kaart geweest, waarbij verschillende versies van de kaart van het aankomende spel online werden gedetailleerd door anonieme gebruikers en bekende speculanten. Helaas, tot teleurstelling van enthousiaste fans van de franchise, is de spelkaart een van de dingen die niet in de massale GTA-lek van 2022 zijn opgenomen, maar dat heeft talloze mensen er niet van weerhouden om de kaart online te “lekken”. De meeste, zo niet alle, leaks van de kaart die een indrukwekkende GTA 6 kaart laten zien, blijken tot nu toe door fans gemaakt te zijn. Een voorbeeld hiervan is een gebruiker die de GTA 6 kaart heeft gecreëerd op basis van referentiebeelden uit de leaks van 2022, wat waarschijnlijk de meest nauwkeurige weergave is.

gta 6 geruchten waar niet waar

Cryptische T-shirts onthullen een code

In 2023 stonden leden van de GTA-community voor een complexe uitdaging toen Rockstar een T-shirt in het spel introduceerde met wat leek op een cipher. Het oplossen van ingewikkelde wiskundige cijfers is niet iets wat je vaak doet om details over game-releases te voorspellen, maar in dit geval was dat precies wat de GTA-fans probeerden te doen. Tot teleurstelling van de GTA-speurders bleek dit echter een onschuldige boodschap van “one day will reveal all” te zijn, wat eigenlijk verwees naar de Grand Theft Auto Online San Andreas Mercenaries DLC. Dit incident toont de toewijding van de community in het ontcijferen van elk detail in de game, zelfs als het uiteindelijk om een eenvoudige boodschap gaat.

GTA 6 zal tijdreizen bevatten

Het is meer dan mogelijk dat GTA 6 verschillende tijdperken zal beslaan, aangezien het er naar uitziet dat het de meest ambitieuze titel van Rockstar tot nu toe zal zijn. Echter, geruchten dat de volgende GTA-game tijdreizen zal bevatten, zijn waarschijnlijk niet waar. Hoewel het waar is dat de Grand Theft Auto-franchise vrij bizarre missies heeft gehad, van aliens tot Bigfoot, is het moeilijk te geloven dat de franchise zo’n grote sprong naar het sciencefictiongenre zou maken voor de hoofdfranchise.

In plaats daarvan is het waarschijnlijker dat de hoofdcampagne van GTA 6 verschillende tijdperken zal omvatten, waarbij spelers missies kunnen uitvoeren door de verschillende decennia heen. Hoewel dit slechts een gerucht is, is het veel realistischer dan terug in de tijd teleporteren zoals Marty McFly uit Back to the Future.

Neppe voicememo’s en release dates

Er verschenen online neppe voicememo’s van Strauss Zelnick, de CEO van Take-Two, waarin beweerd werd dat de trailer voor GTA 6 uit zou komen in oktober 2023, en dat het spel zelf het volgende jaar, ergens in 2024, gelanceerd zou worden. Hoogstwaarschijnlijk waren deze voicememo’s nep en gegenereerd door AI. Je kan wel verwachten dan er binnenkort meer nieuws wordt aangekondigd over een releasedatum.

GTA 6 schermafbeeldingen

Een openbare telefoon op de voorgrond met een onscherpe stad op de achtergrond. Een gemeenschappelijk kenmerk van GTA 6-leaks zijn foto’s van zeer lage resolutie, vaak genomen met een telefoon gericht op een computerscherm, die de nieuwste functies of nieuwe locaties in GTA 6 laten zien. Hoewel het niet onmogelijk is dat een van de talloze afbeeldingen die de afgelopen jaren zijn uitgebracht legitiem is, is het waarschijnlijker dat dit gewoon afbeeldingen zijn van andere locaties uit andere spellen om meer aandacht online te krijgen.

gta 6 schermafbeeldingen

Sommigen gaan zelfs zover dat ze echte locaties in het Miami-Dade gebied fotograferen met filters eroverheen. Hoewel het interessant is om te denken aan een undercover lek bij Rockstar Studios die stiekem zeldzame beelden van alpha-versies verkrijgt, is het waarschijnlijker dat deze telefoonfoto’s waarschijnlijk nep zijn.

Verbeterde afbeeldingen van promotiemateriaal

Hoewel het leuk is om elk stukje promotiemateriaal van Rockstar Games volledig te ontleden, is de kans groot dat het een zinloze inspanning is. Hoewel het niet buiten het domein van de mogelijkheden valt dat Rockstar de aankomende titel heeft geteased in hun bestaande kunst of spellen, is het onwaarschijnlijk dat we er meer uit kunnen halen dan “GTA 6 zal in de toekomst uitkomen”. Natuurlijk is het meer dan mogelijk om in te zoomen met 600% zoals een CSI-agent om kleine details of een Romeins cijfer ergens in de afbeelding te vinden, maar de waarheid is dat het waarschijnlijk nooit enige aanvullende context zal bieden aan mensen die meer informatie over het spel zoeken.

GTA 6 is een VR-only game

Het vooruitzicht dat degenen die de volgende game in de GTA-franchise willen spelen ook een VR-headset moeten kopen, is vrij verwarrend, maar op een gegeven moment ging het gerucht dat GTA 6 een spin-off en VR-game zou zijn. Hoewel het meer dan mogelijk is dat een uitgebreide game zoals Grand Theft Auto 6 in de toekomst VR-integratie zal bevatten (wat cool zou zijn), is het idee dat het beperkt zou zijn tot VR-platforms vrij lachwekkend. Immers, met zo’n groot publiek van mensen die al genieten van GTA Online en een relatief kleinere doorsnede van mensen met VR-headsets, zou het financieel niet zinvol zijn voor Take-Two, waardoor dit gerucht numero uno is dat we waarschijnlijk kunnen vergeten.