Crash van Nicholas Latifi speelde een grote rol in de wereldtitel

Een paar ronden voor het einde van de race crashte Nicholas Latifi op onfortuinlijke wijze tijdens de GP van Abu Dhabi 2021. De crash van de Canadees was uiteindelijk cruciaal in de beslissing om de wereldtitel van 2021. Doordat een safety car het circuit moest toetreden, had Max Verstappen de kans om dichter bij Lewis Hamilton te komen. Max had zachtere, nieuwere banden en zo kon hij zijn inhaalslag maken op Lewis. De rest is geschiedenis.

Nicholas Latifi: ‘Was niet mijn intentie’

Williams-coureur Nicholas Latifi had eigenlijk niet zo’n grote rol willen spelen in de het wereldkampioenschap tussen Verstappen en Hamilton. Nicholas Latifi crashte dan ook allesbehalve expres. “Ik weet niet hoe de race zich ontvouwde voor de crash, maar het zorgde inderdaad wel voor een mogelijkheid op het eind. Dat was niet mijn intentie.”

Zie hieronder een YouTube-video met het interview met F1-coureur Latifi:

 

Cadeau van Red Bull Racing-teambaas Christian Horner

Bij Sky Sports liet de teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner, weten dat Latifi op een cadeau van Red Bull kan rekenen. “He’ll be getting a lifetime of supply of Red Bull for sure”, zei de teambaas met een knipoog. Latifi gaat dan toch zonder lege handen naar huis. Niet alleen Christian Horner is hem dankbaar, maar ook alle Nederlandse fans van de F1.

Benieuwd hoeveel de teambaas van Red Bull Racing verdient? Check dan zoveel verdient Christian Horner, teambaas van het Red Bull Formule 1-team.