1. Knap oude meubels op en verkoop ze

Ben je een echte klusser, dan is dit een top manier om extra geld te verdienen. Via websites zoals Marktplaats kan je vaak meubels kopen voor een kleine prijs of zelfs helemaal gratis overnemen. Als je deze kan opknappen, kan je deze weer verkopen voor een mooie prijs. En de winst, die steek je heerlijk in eigen zak.

2. Plak reclame op je auto

Gemakkelijk en simpel: rijd rond als een reclamebord. Door bijvoorbeeld met stickers van bedrijven rond te rijden in de stad, maak je reclame voor hun bedrijf en verdien je geld zonder er heel veel moeite voor te doen. Easy!

3. Zoek een nieuwe baan

Mocht je naast je huidige baan nog tijd over hebben, zoek dan een extra baantje. Er zijn genoeg bedrijven die vacatures hebben openstaan voor zowel fulltime als parttime. Genoeg keuze voor een kleine side husttle.

hoe extra geld verdienen bovenop salaris

4. Verkoop je kleren (en bespaar op nieuwe kleding)

Hele kast vol met kleren waar je veel niet meer van draagt? Verkoop het! Een van de snelste en gemakkelijkste manieren om geld te verdienen is het verkopen van je oude kleren. Dit kan je doen op apps zoals Vinted. Paar goede foto’s en plaats ze online met een mooi bedragje. Ook kan je onontdekte parels vinden op dergelijke apps. Zo hoef jij in de toekomst niet meer het volledige bedrag te lappen voor bepaalde kledingstukken.

5. Vraag om een salarisverhoging

Voor je zoekt naar extra manieren om geld te verdienen, kan je ook beginnen voor een poging bij je eigen werkgever. Je kan altijd beginnen met vragen naar salarisverhoging, niet geschoten is altijd mis!

6. Doe klussen op zzp-basis

Af en toe (online) klusjes doen op zzp-basis, wanneer je maar wilt of gewoon regelmatig. Het grote voordeel van deze soort klussen is dat ze vaak vanaf thuis gedaan kunnen worden. Geen gedoe met reistijden, je kan lekker op de bank blijven zitten.

hoe meer geld verdienen

7. Verhuur spullen

Heb je ergens nog een reservefiets staan, heb je de tools in huis die mensen eenmalig nodig hebben bij bijvoorbeeld een verbouwing of gebruik jij je auto nou weinig? Dan kan je er altijd voor kiezen om deze te verhuren. Zo verdien jij geld zonder dat je er veel voor hoeft te doen en zonder dat je er last van hebt.

8. Spullen verkopen op de markt

Je kent ze wel: van die markten waar mensen hun spullen verkopen. Voor een klein bedrag kan jij je eigen kraampje huren en daar de hele dag jouw spullen verkopen.

9. Resellen van unieke releases

Heb jij een beetje verstand van exclusieve spullen en releases? Dan is dit een leuke bezigheid. Vaak worden bepaalde gewilde collecties in een beperkte oplage gelanceerd. Ben jij de gelukkige die een dergelijk item heeft kunnen scoren, dan is de kans groot dat je deze – door het grote verschil en vraag en aanbod – door kan verkopen voor een veel hoger bedrag. Dit doen veel jongeren tegenwoordig met unieke sneakers of andere kledingstukken.

Tipje met betrekking tot de betalingen: hoewel je meestal gebruik kan maken van iDEAL, PayPal, en Apple Pay, raden wij aan omĀ voor optimale bescherming bij je online aankopen met een creditcard te betalen. Op deze manier is je aankoop altijd verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging. Wel zo relaxed bij een online aanschaf, al helemaal als het een speciaal product betreft met een hoog aankoopbedrag.

10. Geef bijles aan studenten of middelbare scholieren

Was je vroeger goed in vakken zoals wiskunde of geschiedenis, waarom geef je dan geen bijles? Er zijn genoeg mensen die problemen hebben met hun schoolvakken leren en daar hulp bij nodig hebben.