Expeditie Robinson 2019 is begonnen

Voor het twintigste seizoen van Expeditie Robinson is alles uit de kast gehaald. Eén BN’er zal er uiteindelijk met de winst vandoor gaan. Daarvoor is niet alleen het winnen van de immuniteitsproeven nodig, ook moeten de eilandraden worden overleefd. Voor het zover is, zijn de kandidaten eerst nog in twee teams ingedeeld en toegewezen aan elkaar. Wij geven een update van alle belangrijke ontwikkelingen in de tweede aflevering.

Duivelseiland

Rob Geus, die in een keuken staat, is een beeld dat we allemaal kennen van televisie. Toch is de keuken van Duivelseiland een tikkeltje anders. Van een mislukte bloem die moet worden weggegooid tot gebakken banaan die in de fik vliegt… Niets lukt Rob, Berdien, Rijk en Eva. Het is afwachten wanneer de vlam niet enkel in de wok, maar ook in de figuurlijke pan slaat en de eerste confrontaties plaatsvinden.

expeditie robison, vuur in de wok

Tijdens het duel dat moet worden gespeeld, spant het erom tussen Rijk en Rob. Rijk wint uiteindelijk een plek in de beruchte balkproef. De winnaar van die proef is meteen zeker een plek in de samensmelting. Maar voorlopig keren de deelnemers terug naar Duivelseiland, drie balend, één stralend.

Kamp Noord

In Kamp Noord wordt er veel gepraat. En dan voornamelijk door elkaar heen. Bepaalde personen krijgen hierdoor het gevoel dat zij niet worden gehoord. Shary-An merkt op dat het misschien lijkt alsof ze een hecht team vormen, maar dat dit totaal niet het geval is.

Deze mening deelt ze met Mariana, die zich ergert aan bepaalde, sterk aanwezige spelers. In het geheim is ze daarom bezig om een tegen-front te vormen. Als haar plannetje om Shary-An en Eva aan zich te binden zal lukken, is het voorbij met de cool kids en zullen het de underdogs zijn die Kamp Noord wakker schudden.

Kamp Zuid

Op Kamp Zuid lijkt het één grote familievakantie, met een team dat het goed met elkaar kan vinden. Ook wordt er flink wat afgelachen, wat voornamelijk te danken is aan good guy Jaap. Met zijn 66 jaar is hij de oudste van de groep en, mede door zijn blessure van de vorige proef, ook de fysiek zwakste. Toch is zijn goeie humeur van grote waarde voor Kamp Zuid. Voeg daar de overheerlijke kookkunsten van Hugo aan toe en de moraal kan niet kapot.

Immuniteitsproef

De proef is intensief. Yvette en Kim worden in een harnas gehesen. Door als groep aan een zwaar touw te trekken, kan een kamp hun teamgenote zo hoog de lucht in krijgen dat er, met behulp van emmers water, meerdere vuurtjes kunnen worden gedoofd.

Dat water moeten de kandidaten zelf uit de zee halen en een parcours overbrengen. Al gauw beseffen ze dat dit niet een kwestie is van “twee emmertjes water halen”, maar dat het een slopende taak zal worden.

Uiteindelijk verliest Kamp Zuid. Hun teamspirit heeft ze niet gered. Bovendien heeft het feit dat Jaap niet mee kon rennen en ze daarom een teamspeler miste ook niet bijgedragen aan hun win-kansen. Om proeven te winnen moeten alleen de fysiek sterke kandidaten overblijven. Tijd dus om de zwakste schakel kwijt te raken…

Eilandraad

… Zou je denken. Maar waar Jaap zichtbaar de zwakste is van het kamp, lijken de andere expeditie-leden te twijfelen tussen hem en Anita. Als oudste vrouw, met haar dierenliefde en eigen wereldje, wijkt Anita af van het kamp. Zelf denkt Anita echter liever niet na over afscheid nemen. Ze staat nog vol in de expeditie!

Om haar positie iets te versterken gebruikt ze haar extra stem, maar het mag niet baten. Unaniem wordt Anita naar huis gestemd en is hiermee de eerste afvaller van dit seizoen.

Voorspellingen

De expeditieleden zijn gesetteld en de eerste eilandraad is achter de rug. Het tactische element kan dus meer de ruimte krijgen vanaf nu. Ook al is het in deze fase van het spel nog te vroeg om diepgaande complotten te vormen, toch is het altijd verstandig om een sterke positie te bemachtigen binnen het spel.

Expeditie Robinson speel je niet om vrienden te maken, maar om te winnen. Eén van de belangrijkste dingen die er te winnen valt? De immuniteitsproeven. Die van volgende week ziet er in elk geval weer ontzettend intensief en groots uit.