Het onderzoek

Het onderzoek dat geleidt werd door de professor in psychologie Paul Eastwick is gebaseerd op vrijwillig verkregen gegevens via social media van live interviews die gebruikt zijn in drie verschillende studies. Een van deze studies heeft bewezen dat op het gebied van uiterlijk, mensen een voorkeur hebben van bepaalde elementen die ze graag bij hun datingpartners terugzien. En omdat deze voorkeur bij beide partners voorkomt, herhaalt dit proces zich bij elke nieuwe (potentiële) partner. Natuurlijk kan het voorkomen dat je exen totaal niet op elkaar lijken, maar er is bijna altijd wel iets dat ze gemeen hebben waardoor jij op ze valt. Al is het een avontuurlijk karakter, het feit dat ze goed kan koken of onwijs goed met je familie kan omgaan, iedereen heeft elementen die hij of zij belangrijk vindt in een relatie en daar kies je je partners op uit.

exen-overeenkomsten-manman

Woonplaats

Eastwick beweert dat mensen wel degelijk een type hebben, maar dat dit kan afhangen aan bepaalde wensen en aan de plek waar je woont. In een onderzoek naar scholen in de V.S. is naar voren gekomen dat er mensen veelal geïnteresseerd zijn in personen waarvan de religie, educatie en intelligentie over het algemeen overeenkomen. Maar dit kan ook komen doordat je in dezelfde omgeving wordt opgevoed. Wie water nodig heeft gaat naar de bron, wordt ook wel eens gezegd.

Het komt er dus op neer dat we ons stiekem aangetrokken voelen tot personen die over het algemeen veel van elkaar gemeen hebben. En denk jij die ene speciale vrouw die wel eens jouw droomvrouw zou kunnen zijn gevonden te hebben? Dan is dit de manier hoe je daadwerkelijk indruk op haar maakt.