De ex van je beste vriendin daten, go of no-go?

De ex van je vriendin daten…het is een lastig e zaak. Vooral voor de vrouw met het volgende verhaal. De vrouw die dit verhaal vertelde op het platform Reddit zit al jaren in dezelfde situatie als haar beste vriendin. Beiden zijn single en proberen de liefde te vinden. De beste vriendin van deze vrouw is actief aan het daten en ontmoet regelmatig nieuwe mannen. Maar de vrouw zelf date bijna nooit. Alleen als ze echt iets bijzonders in iemand ziet, durft ze het een kans te geven. En precies dat gebeurde met de ex van haar beste vriendin.

Steeds meer aangetrokken

De vrouw die het verhaal vertelde en de man in kwestie raakten in gesprek toen ze elkaar bij de trein tegenkwamen. Het begon als smalltalk en groeide al snel tot een goede band. De humor van de man sprak de vrouw ontzettend aan en hij werd voor haar steeds aantrekkelijker. Hij nodigde haar uit voor een date, en toen kwam ze in een moeilijke situatie. Ze voelt zich enorm aangetrokken tot de man, maar ze weet ook dat het haar beste vriendin heel erg kan kwetsen. Mag ze gaan daten met de ex van haar beste vriendin?

Afzeggen of door laten gaan?

De vrouw is zich bewust van de pijnlijke gevolgen die kunnen komen voor de vriendschap met haar beste vriendin. Ze weet ook dat haar beste vriendin waarschijnlijk zou zeggen dat het geen probleem is, maar wel degelijk gekwetst zou zijn door de situatie. Ze twijfelt om de date af te zeggen, zodat ze haar beste vriendin geen pijn zal doen. Maar tegelijkertijd weet ze ook dat ze bijna niemand zal vinden die haar beste vriendin nog niet heeft gedate. Voor de vrouw gaat vriendschap boven alles, maar toch weet ze in dit geval niet wat de goede keuze is.