De verhaallijn van Everything Everywhere All At Once

Deze film was het afgelopen jaar dé grote winnaar van de Oscars en won maar liefst zeven Oscars. Hij werd uiteindelijk de meest onderscheidende film bij de Oscars sinds de film Slumdog Millionaire in 2008. Dat zegt dus al veel over de kwaliteit van de film.

Everything Everywhere All At Once is een sciencefictionfilm en vertelt het verhaal van een Chinese immigrant die als enige de wereld kan redden door verschillende universums te bezoeken. In deze film wordt ze tijdens haar reis gevolgd, waarin ze contact maakt met andere levens en zich realiseert dat ze deze ook had kunnen leven.

Actrice Michelle Yeoh kroop voor deze film in de huid van Evelyn Wang en hiermee werd Michelle ook gelijk de eerste Aziatische actrice in de geschiedenis die kans maakte op een Oscar wegens haar Oscar-nominatie voor beste actrice in een hoofdrol. Maar niet alleen Michelle kreeg een nominatie, want ook andere castleden als Jamie Lee Curtis en Stephanie Hsu kregen een nominatie voor hun bijdrages in de film.

Bekijk de trailer hieronder:

IMDb, Rotten Tomatoes en reacties van kijkers

Op IMDb scoort de film een 7,8 van de 10 sterren en ook op Rotten Tomatoes scoort de film erg goed. Zo scoort hij maar liefst 94% op de Tomatometer, wat zeer hoog is. Daarnaast krijgt hij ook nog eens een publieksscore van 86%. “Onder leiding van een uitmuntende Michelle Yeoh doet Everything Everywhere All at Once zijn titel eer aan met een vakkundige aanval op de zintuigen.” schrijft een criticus op Rotten Tomatoes over de film.

Natuurlijk mag de reactie van de kijkers zelf ook niet ontbreken en zo hebben we een aantal reacties op X (voorheen Twitter) voor jullie uitgezocht: