Bereidingswijze

Snijd met een kaasschaaf een komkommer in lange, dunne stroken. Die komkommer hoeft niet geschild te zijn. Doe deze in een kom met witte wijnazijn en suiker. Goed roeren en laten intrekken.

Knal wat boter in de pan en bak de worstjes aan alle kanten goudbruin. En gaar, dat is belangrijk. Duurt ongeveer een minuut of zes tot acht.

Meng de komkommerlinten in een kommetje met de witte wijnazijn en suiker, roer door en laat eventjes staan.

Meng de mayo met het Marokkaanse kruidenmengsel, Ras el Hanout, in een kommetje.

Snijd die witte puntjes als echte hotdog broodjes aan de bovenkant open. Niet helemaal, want dan loopt je saus aan alle kanten eruit. Dat wil je niet. Smeer de broodjes in met de door jou gecreƫerde mayonaise. Verdeel de komkommer over de broodjes en leg hier de worstjes tussen. Voor extra freshness: leg er wat verse, grof gehakte munt op.

Enjoy!

marokkaanse-hotdogs-jonnie-de-boer-header

Ingrediƫnten voor twee broodjes p.p.

– 8 pistoletjes
– 8 merguez-worstjes
– 2 eetlepels Ras el Hanout van Original Spices (te koop bij Albert Heijn of Jumbo)
– 8 eetlepels mayonaise
– 1 komkommer
– Handje munt
– 6 eetlepels witte wijnazijn
– 2 eetlepels kristalsuiker