Het bizarre verhaal van Escaping Twin Flames

In deze driedelige documentairereeks op Netflix wordt het verhaal verteld van de Twin Flames Unity. Dit is een soort online community om de perfecte partner te vinden. Althans, dat dachten de mensen die zich hadden aangemeld bij deze community. Achteraf bleken de twee personen die achter deze community zaten een stel sekteleiders te zijn, met alle gevolgen van dien.

De online community, die werd bedacht door Jeff en Shaleia Divini, belooft de mensen dus ware liefde te brengen. Zo beweren ze dat iedereen zijn of haar perfecte match zal vinden, wat ook wel je Twin Flame wordt genoemd. Maar al snel komen de duistere plannen van Jeff en Shaleia boven water. Zo doet het stel zich voor als het perfecte paar, terwijl ze achter gesloten deuren hun macht misbruiken, wat ten koste gaat van de wanhopige vrijgezellen die op zoek zijn naar een relatie. Zo bepalen Jeff en Shaleia namelijk wie de grote liefdes van hun volgelingen worden en worden ze zelfs gedwongen om een relatie aan te gaan met iemand die niet goed voor hen is. Gestoord.

Daarnaast vinden ze ook dat de slachtoffers altijd ‘de liefde moeten bedrijven’ – wat je zeker geen liefde kan noemen – wanneer de man dat wil. Verder onthult deze documentaire ook schokkende details over misbruik binnen deze sekte. Ondanks dat dit al de tweede documentaire is die hun duistere plannen belicht, zijn Jeff en Shaleia nog steeds actief. Ze bieden vandaag de dag nog steeds online cursussen aan op hun website. Kortom, een spannende documentaire die zeker het kijken waard is. Zo doen onder andere een aantal voormalige leden een boekje open over hoe het er bij Twin Flame Universe aan toegaat.

Bekijk de YouTube-video hieronder voor de trailer:

IMDb-score en reactie kijkers over de documentaire op Netflix

De documentaire doet het erg goed. Zo stond hij na de releasedatum al binnen no-time in de Netflix top 10. Op moment van schrijven staat de serie op de vierde plek. Op IMDb scoort de documentairereeks een 6.9 van de 10 sterren, en ook de kijkers vinden het vooral een erg spannende, interessante en bovenal gestoorde documentaire. Wij selecteerden een aantal reacties van Netflix-kijkers: