Erica en Martien Meiland kiezen opnieuw voor een verhuisavontuur

Erica en Martien Meiland, of eigenlijk de gehele familie Meiland, staat in Nederland te boek als de meest verhuizende familie. Toen Martien en Erica hun huidige landhuis in Noordwijkerhout betrokken, betekende dat voor hen al hun veertiende gezamenlijke verhuizing en twaalfde koophuis. Daar maakten ze logischerwijs soms ook flink verlies mee. Ook dochter Maxime Meiland en haar man Leroy kunnen er wat van: dat koppel verhuisde sinds hun definitieve terugkomst in Nederland in 2021 ook al verscheidene keren. Ook voor Martien en Erica Meiland is het weer raak; zij hebben een nieuwe kavel gekocht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Martien Meiland (@martienmeiland)

De Meilandjes zijn nationaal bekend vanwege hun nog altijd goedlopende reality-serie Chateau Meiland. In eerste instantie werd de familie, bestaande uit Erica, Martien en dochters Maxime en Montana, gevolgd toen zij emigreerden naar Frankrijk om daar een chateau voor gasten te openen in de vorm van een B&B. De eerste drie seizoenen stonden in het teken van hun leven in Frankrijk, waarna de serie vanaf seizoen vier volledig in het teken stond van hun terugkeer naar Nederland. Inmiddels is seizoen negen bezig. Eerder was de familie nog te zien in het NPO-programma Ik Vertrek.

Familie Meiland tikt kavel op de kop in Noordwijkerhout voor bizarre prijs

De serie staat tegenwoordig praktisch in het teken van de verhuisavonturen van de familie, een fenomeen waar ze geen genoeg van lijken te krijgen. Dat wordt nu opnieuw bewezen. Erica en Martien hebben namelijk een bouwkavel aangekocht in het dorp Noordwijkerhout. Aldaar zijn ze van plan een eengezinswoning te bouwen. Voor het kavel hebben ze volgens Bekende Buren slechts 1 euro betaald. Een bizarre prijs, gezien de kavel volgens het Kadaster 1.200 vierkante meter bestrijkt. De twee moeten wel jaarlijks een retributie van in totaal 14.250 euro per jaar betalen.

Op de kavel zou een pand ter grootte van 750 vierkante meter gebouwd mogen worden, inclusief bij- en aanbouw. Daarnaast is het een vereiste dat het materiaalgebruik hoogwaardig en passend is bij de bebouwing. Ook is er een uitgangspunt dat er ten minste twee parkeerplaatsen worden aangelegd.  De kavel zal in zijn algemeenheid bestemd zijn om te worden gebruikt als woonhuis voor privédoeleinden en bewoning door maximaal één gezin. Of Maxime en haar gezin daarin óók meetelt is niet duidelijk.

Kavel Erica en Martien Meiland
Bron: Zelfbouw in Nederland