Met enveloppen hack spaart jonge moeder veel geld

We doen er alles aan om geld te kunnen besparen, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daar was deze jonge moeder het mee eens en zij heeft dan de enveloppen hack bedacht, waardoor je binnen no time heel veel geld spaart. De hack werkt als volgt: je verzamelt 100 enveloppen en hier schrijf je een bedrag tussen de één en 100 euro op. Vervolgens trek je in een tijd bestek van 25 weken, twee of vier willekeurige enveloppen per week en doe je het geldbedrag wat op de voorkant van de envelop staat in de envelop. Dat betekent dat als je een envelop met 20 erop uit de stapel haalt, 20 euro in de envelop moet stoppen. Hierdoor heb je tegen de tijd dat de 25 weken erop zitten €5.050 euro bereikt.

 

Je kunt hier ook je eigen invulling aan geven

Het is meer dan logisch dat deze methode niet voor iedereen financieel haalbaar is. Als dat het geval is, kun je hier ook heel gemakkelijk je eigen invulling aan geven. Zo zou je bijvoorbeeld één keer per week geld in een envelop kunnen doen of de bedragen op de enveloppen kunnen verkleinen naar een maximum van ongeveer 20 euro tot 30 euro. Hierdoor blijf je geld sparen, zonder dat dit van invloed is op de dagelijkse uitgaven zoals boodschappen en kun je over een halfjaar jezelf misschien wel trakteren op een weekendje weg. Hoogste tijd dus om het te proberen!

enveloppen truc geld besparen hoe

Een schok armband is ook een manier om geld te besparen

Mocht de enveloppen hack voor jou niet werken? Dan zijn er ook talloze andere manier om geld te besparen. Eén daarvan is met deze schok armband. Deze armband koppel je aan je bankrekening, waarbij je een geldlimiet stelt dat je niet mag passeren. Als je dat limiet wel wordt gepasseerd, heb je een probleem en krijg je van de armband een elektrische schok. Een brute manier om geld te besparen, maar je zal bij iedere uitgaven wel goed na gaan denken.