Het Therme Manchester waterpark in Engeland

Het waterpark in Engeland zal Therme Manchester heten en het zal ongeveer 250 miljoen pond kosten. Dit zal Engelands eerste en laatste waterpark zijn met een spa en wellness retreat. Het is de bedoeling dat het waterpark in 2025 klaar zou moeten zijn, maar er is nog genoeg werk aan de winkel. De mensen die verantwoordelijk zijn voor het project noemen het ook wel ‘beacon for the North West of England’ en het is geschikt voor alle leeftijden en budgetten.

 

Waar beschikt het over?

Er zullen 35 glijbanen zijn, 30 zwembaden en zelfs swim-up bars en een strand. En om je een echt subtropisch vakantiegevoel te geven zijn er ook botanische tuinen, echte palmbomen en glijbanen die bedekt zijn door planten. Dit klinkt allemaal natuurlijk een beetje onrealistisch en moeilijk om zoiets te creëren, maar ze doen hun best. Er wordt verwacht dat het project 4.5 miljard pond waard is voor het gebied en met 1.200 harde werkers die ook betaald moeten worden.

grootste waterpark van engeland

Therme Group

De verantwoordelijken van dit project zijn ook bezig met de duurzaamheid, welzijn en zorg voor het milieu. Ze zijn zelfs op het idee gekomen om een fietspaden netwerk te creëren om het milieuvriendelijker te maken. Therme Group zei dat ze toegewijd zijn om hier aan te werken om het concept van Wellbeing Cities aan te moedigen.

therme manchester

James Whittaker (een van de verantwoordelijken van het project) zei: “Therme Manchester is a landmark development for the North and something the UK has never seen before. It’s incredibly exciting to see the land being prepared to welcome the resort to TraffordCity and we’re proud to help bring such an amazing attraction to the North West which we know will be enjoyed by so many people across the country whether it’s for a fun family day out, relaxation or educational trips.” 

Richard Land (hoofd van het ontwikkelingsbureau) zei het volgende: “We are delighted to see the demolition works complete; it is fantastic to see the site cleared and showing its amazing potential to be a global wellbeing destination. It defines a key milestone for us as we continue our journey to bring Therme to Manchester, a perfect location for our first facility in the UK.”