Wordt Elon Musk de eerste man met een triljoen op de bank?

Naar verwachting zal Elon Musk rond 2034 de eerste triljonair ooit zijn. Momenteel bezit de topman van Tesla een vermogen van ruim 220 miljard euro. De samenwerking van zijn bedrijf SpaceX met NASA zullen het komende jaar een flinke boost geven aan de welvaart van Musk. Ook heeft Elon z’n vermogen opgebouwd met het autobedrijf genaamd Tesla.

Op het gebied van ruimteverkenning heeft het eigen ruimtevaartbedrijf van de multimiljardair al vele ontwikkelingen doorgemaakt. Het bedrijf heeft z’n marktpositie flink weten te versterken door middel van nieuwe innovaties en technologieën. Eén van de hoogstandjes van SpaceX is de ontwikkeling van herbruikbare raketten. Dit soort raketten kan na lancering landen op aarde en opnieuw worden gelanceerd. Hierdoor heeft SpaceX een doorbrekende uitvinding op het gebied van duurzaamheid binnen de ruimteverkenning te pakken.

Grote ontwikkelingen binnen ruimteverkenning

Vier jaar geleden had het ruimtebedrijf van Musk al een flinke mijlpaal bereikt. Toen verzorgde SpaceX de eerste commerciële bemande missie naar het internationale ruimtestation ISS. Dat was de eerste missie waarin het bedrijf liet zien dat het met succes een ruimtevaart kon organiseren. SpaceX wist de ruimtevaarders veilig bij het ISS te brengen en werd daardoor een grote speler binnen de ruimte-industrie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Elon Musk (@elonmuskofficialchat_)

Deze mijlpaal heeft de welvaart van Elon Musk in een stroomversnelling gebracht. De succesvolle ontwikkelingen van SpaceX hebben de interesse gewekt van het ruimtebedrijf NASA. De bedrijven gingen een samenwerking aan waardoor er een heleboel deuren openden voor Musk. NASA heeft ervoor gezorgd dat SpaceX toegang heeft gekregen tot exclusieve contracten omtrent het bevoorraadden van het ISS. Het werd de taak van Elon om met diverse vrachtvluchten het ISS van goederen te voorzien. Ook produceerden SpaceX verschillende experimentele apparatuur voor de astronauten in het internationale ruimtestation. Met deze samenwerking had Elon Musk een grote financiële klapper te pakken. Naast het spekken van z’n portemonnee droeg Musk ook bij aan de vooruitgang van de technologie in de ruimtevaart.

De allereerste triljonair

Het ruimtebedrijf van Musk wordt bovendien betrokken bij het zogeheten Artemis-programma. Het doel van dat programma is om astronauten naar de maan te vervoeren. Dit is een unieke kans om SpaceX uit te bouwen tot een nóg groter winstgevend bedrijf. Hiermee is Elon Musk op weg naar de meest absurde vorm van rijkdom ooit! Naar verwachting zal het vermogen van de Tesla-topman over tien jaar de triljoen euro aantikken. Het voornemen van Musk is om te investeren in duurzaamheid en ruimteverkenning. Ondanks alle kritiek op de rijkste man ter wereld, gaat hij bijzondere mijlpalen verwezenlijken met z’n bedrijven. Al het werk zal worden beloond met een geldbedrag met maar liefst achttien nullen!