Is elke dag masturberen slecht of goed voor je?

Het is misschien een onderwerp dat niet snel aangesneden wordt op een familiefeest. Oma zal toch raar opkijken als jij het opeens hebt over de frequentie van zelfhulp van afgelopen week. Het is echter wel een onderwerp wat waarschijnlijk door veel hoofden van mannen spookt. Vrouwen zijn over het algemeen iets minder hier mee bezig, maar wel meer dan wij denken. Je wil toch wel graag antwoord op dit soort vraagstukken. Dus hier volgt het antwoord op de vraag: is elke dag masturberen goed of slecht voor je?

Volgens seksuoloog Alexander Witpas is het niet schadelijk. Hij zegt dat het allemaal mythes zijn rondom de schadelijkheid van met jezelf spelen en dat deze fabels al tientallen keren zijn weerlegd, maar toch blijven opduiken. Onder deze fabels vallen onder andere: blindheid, verlamming, verslaving, krankzinnigheid, depressie en de lijst gaat maar door. Allemaal onzin dus. Hetgeen waar je wel voor moet oppassen is dat je wel wondjes kan krijgen. Niet zo prettig.

elke dag masturberen

Bijwerken van elke dag met jezelf spelen

Het is niet schadelijk om elke dag te masturberen, maar er zijn wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden. Als je drie keer per dag met jezelf aan het spelen bent, dan is de zin in actie met een dame wel minder. Als je een partner hebt, dan zal zij dat waarschijnlijk niet zo leuk vinden. In een relatie is het wel essentieel dat je investeert in elkaar, en als jij liever met jezelf speelt, dan geeft het haar natuurlijk geen fijn gevoel. Elke dag masturberen hoeft niet schadelijk te zijn, maar let wel op dat je te hard aan de slag gaat. Dit zorgt ervoor dat je zin minder is en eventueel wondjes kan opleveren. Agressief te keer gaan kan ook voor een ejaculatiestoornissen leiden, waardoor jij alleen het hoogtepunt bereikt als je op je telefoon bepaalde beelden erbij haalt en zelf te keer gaat. Let daar op maar zo lang je het een beetje normaal houdt, zit je goed. Aan de andere kant, als je een goede dosis met je jezelf speelt, kan het juist bevordelijk zijn. Het kent namelijk vele voordelen.