De voordelen van masturberen

Naast het feit dat het natuurlijk een ‘lekkere’ tijdsbesteding is, is masturberen ook heel goed voor je. Dit zijn de belangrijkste voordelen van masturberen.

1. Het is goed voor je humeur

Klaarkomen is goed voor je hersenen, het trakteert je namelijk op een portie neurotransmitters, als dopamine en oxytocine, waarvan bekend is dat het je stemming verbetert, je gevoel van tevredenheid verhoogt (uiteraard) en het benut jouw hersenen op de juiste manier.

An orgasm is the biggest non-drug blast of dopamine available. A brain scan of someone having an orgasm looks like a heroin addict’s. – Dr. Gloria Brame (klinisch seksuoloog)

Dat klinkt natuurlijk als een slechte zaak, maar dat is het niet. Heroïneverslaafden krijgen een overdosis aan dopamine binnen wanneer zij spuiten, dat is waarom ze zich zo verdomd goed voelen wanner ze high zijn. Je kunt een orgasme dus vergelijken met heroïne, alleen dan zonder overdosis, spuiten en dat soort dingen.

seks maturberen man man klaarkomen

 2. Je houdt het langer vol in bed

Als (trotste) eigenaar van een penis weet je dat je het in bed de tweede ronde langer vol houdt dan de eerste. Er zijn zat mannen die voor een date bewust klaarkomen, zodat ze het in bed een stuk langer vol houden. Een ander voordeel is dat je door te masturberen jezelf kunt trainen om het langer vol te houden.

3. Het maakt je erectie extra hard

We worden ondertussen allemaal een dagje ouder, een van de minder leuke bijkomstigheden daarvan is dat je gehele lichaam spierkracht verliest. En als ik zeg je gehele lichaam dan bedoel ik dus ook je beste vriend. Dit geldt ook voor vrouwen, wat verklaart waarom oudere dames een beetje plassen wanneer ze niezen (ja echt waar!)

Hoe dan ook, masturberen (en seks) zet je bekkenspieren aan het werk, daarmee voorkom je niet alleen incontinentie, maar verklein je ook de kans op erectiestoornissen, win-win.

Megan fox seks masturberen man man

4. Het maakt je immuun voor stress

Wanneer je klaar komt, verhoogt je lichaam tijdelijk de productie van cortisol. Cortisol is je stress hormoon, dit is cruciaal om te kunnen reageren op alledaagse stress en maakt je hier zo goed als immuun voor.

Masturbation can produce the right environment for a strengthened immune system. -Dr. Jennifer Landa

5. Voorkomt kanker

Niet regelmatig ejaculeren zorgt ervoor dat de vloeistof in je prostaat stagneert en vol nare virussen en bacteriën komt, wat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals kanker.

Uit een onlangs gepubliceerd Harvard onderzoek bleek dat twintigers die minstens 21 keer per maand klaarkomen, 19 procent minder kans hebben om prostaatkanker te krijgen. Dat bleek zelfs 22 procent te zijn voor mannen in hun 40’s. Uit een andere studie bleek dat mannen die meer dan vijf keer per week ejaculeerden, 33 procent minder kans hadden op prostaatkanker.

Dat gezegd hebbende, zorg dat je af en toe aan je gezondheid en je uithoudingsvermogen denkt.  Dit waren de beste voordelen van masturberen. Het is bovendien goed voor je seks leven. Succes mannen.