Elektrische auto’s in 2021

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Niet alleen omdat het natuurlijk beter is voor het milieu om elektrisch te rijden, maar ook omdat het steeds voordeliger wordt. Wellicht hebben de auto’s die in 2020 uit zijn gekomen je een beetje teleurgesteld. Maar niet getreurd, want er komen in 2021 prachtige bolides uit die je niet teleur gaan stellen. Maak kennis met de toekomst van elektrische auto’s.

 

1. Mercedes EQA

Met 272 PK heeft deze auto genoeg kracht om jou van je plek te krijgen. De geschatte actieradius van deze auto is 300 kilometer. Naast de specificaties belooft het een hele mooie auto te worden. Maar we kunnen ook niet anders verwachten, bij een auto van Mercedes-Benz. Overigens is het wel een concept-car, dus is het officiële uiterlijk nog niet helemaal bekend gemaakt.

 

2. Audi Q4 e-tron

Audi komt na een aantal e-tron modellen opnieuw uit met een elektrische auto. In 2021 maken ze van de Q4 een stille en duurzame variant. De concept-car is een compacte vierdeurs SUV met een lengte van 4,59 meter. 450 km is de actieradius van de auto en met 306 pk heb je genoeg power onder de motorkap. Een stijlvolle wagen waar je met genoeg ruimte lekker in kan zitten.

 

3. Tesla Model Y Long Range

Wanneer je het over elektrische auto’s hebt, is één merk absoluut de koploper: Tesla. Naast de Model S brachten ze de afgelopen jaren ook nog de Model X (SUV) en de Model 3 uit. Inmiddels heeft het bedrijf zich nog verder doorontwikkeld en staat er een nieuwe versie klaar: de Tesla Model Y Long Range. Deze steekt met een actieradius van 400 kilometer is de range een stuk hoger dan zijn voorgangers. Verwacht wordt dat Tesla ook weer een 2WD en 4WD gaan aanbieden.

 

4. BMW i4

Ook BMW gaat een flinke comeback maken in 2021 als het gaat om nieuwe elektrische auto’s. Niet alleen maken ze van de 4-serie een i4, maar komt er ook een SUV aan die volledig elektrisch is. Ook BMW neemt dus flinke stappen richting de elektrische scene. De i4 zal naar verluidt een actieradius van 600 kilometer bevatten. Is dat even lekker.

 

5. Porsche Taycan Cross Turismo

Mocht je écht veel geld uit willen geven aan een elektrische auto: koop dan de Porsche Taycan Cross Turismo. De auto heeft een actieradius die maar liefst tot 545 kilometer kan rijden in ideale omstandigheden. In 3.5 seconden gaat de auto van 0 naar 100 en hij telt maar liefst 598 pk. Deze fraaie bak zal vanaf 95.000 euro worden verkocht. Maar dan heb je ook wat.

 

Elektrische auto’s voor een lager budget

Natuurlijk zijn de grote A-merken niet de enige die in 2021 met nieuwe elektrische bolides komen. Er zijn veel meer merken die in gaan spelen op deze markt. Zo komt Dacia met het model Spring die vanaf 25.000 euro beschikbaar is, Citroën komt met de elektrische variant van de C4 én Volkswagen komt met de ID.4, de opvolger van de ID.3. Natuurlijk moet je wel even afwegen of de actieradius van B-merken goed genoeg zijn voor jouw woon-werkverkeer en of je niet beter kan doorsparen voor een iets duurdere variant.