1. In een minuutje

Ja, dit is een makkelijke hoor. Lekker en snel. We maken het ons ’s ochtends graag simpel. Welke schoenen je aan moet vergt al genoeg denkvermogen in de ochtend. Dus, koop vetvrije Griekse Yoghurt, gooi dit in een kom inclusief blauwe bessen en frambozen. Doe er nog wat honing en vermalen walnoten of amandelen bij, en je hebt een eiwitbom die ook nog eens erg lekker is.

drie-eiwitrijke-ontbijtjes-1

2. In een minuutje of tien

Dit is een gerecht wat je eigenlijk heel de dag door wilt eten. Terwijl je eitjes lekker aan het bakken zijn, snijd je de avocado en meng je deze met rucola. Maak het lekker met een goede olijfolie en wat peper en zout. Leg een paar plakken gerookte zalm op je bord. Je eitjes zijn onderhand klaar. Leg deze combinatie op een bord. Voor de leuk kan je er een sneetje donker volkoren brood bij doen. Hoeft niet.

drie-eiwitrijke-ontbijtjes-2

3. In een minuutje of zeshonderd

Dat klinkt echt gruwelijk lang, niet? Het valt allemaal reuze mee. Een frittata, een Italiaans eigerecht, is heerlijk om de avond van te voren te bereiden en in de ochtend op te warmen. Mocht je ’s ochtends altijd krap zitten, is dit ei – gevuld met spinazie, geitenkaas en ui – de perfecte start van de dag. Easy as what. Kost je de avond van tevoren een half uurtje.

drie-eiwitrijke-ontbijtjes-3