El Aleph, zoals dit jacht heet, biedt jou en je maten de mogelijkheid om te genieten van de rijke en diverse cultuur die Zuid-Azië te bieden heeft terwijl je geniet van grote luxe. Dit jacht blijft traditioneel door de hardhouten afwerking en het klassieke design, maar is modern door voorzieningen als elektronica, internet en de top service door de getrainde Balinese medewerkers die aan boord aanwezig zijn. Er zijn dekruimtes, zowel open als beschutte, waar je kan relaxen en alle cabines zijn voorzien van airconditioning en een ruime douche. Daarnaast is er een zeer grote salon met eethoek aanwezig. Kortom: dit jacht biedt genoeg plek en luxe voor jou en je maten.

jacht man man 01

Banda sea – Spice Islands

Eén van de plekken waar je met dit jacht naartoe gaat, is de Banda-zee. De Banda-zee strekt zich uit van Sulawesi in het westen tot Tual en verder naar Papoea-Nieuw-Guinea in het oosten. Banda Sea-routes kunnen beginnen met het oostelijk oversteken van Sulawesi naar de Savu-zee. In dit geval ga je richting de afgelegen Spice-eilanden. Tot de 19e eeuw waren de Spice-eilanden de enige bron van nootmuskaat en foelie ter wereld. Vandaag de dag bieden de eilanden voornamelijk ultieme rust, avontuur en prachtige duikspots.

Banda sea – Forgotten Islands

De Forgotten Island, ten oosten van Flores, zijn ook zeker de moeite waard. Hier rijzen de vulkanische eilanden abrupt op vanuit de oceaandiepten. Deze bestemming is vooral interessant voor ervaren duikers aangezien er in de maand oktober en begin november grote scholen aan hamerkoppen rondzwemmen. Dus als je die ervaren duiker bent, is deze plek ideaal om de duik van je leven te nemen.

Koraaldriehoek

De Koraaldriehoek is een geografische term die verwijst naar de tropische wateren van Indonesië, Maleisië, Papoea-Nieuw-Guinea, Filipijnen, Salomonseilanden en Oost-Timor. De Koraaldriehoek is uitgeroepen tot topbestemming om te duiken aangezien je hier de hoogste concentratie aan marine life ter wereld kan vinden. Van zeepaardjes tot gigantische oceanische manta’s en walvishaaien. Je kan het allemaal ontdekken tijdens deze trip. We horen je al denken: ik heb nog nooit gedoken. No worries! Het personeel aan boord heeft jaren duikervaring en kan elk niveau van duiker accommoderen. Zij kennen ondertussen alle plekjes en bieden een volledige duikuitrusting en duiktraining aan. Je bent dus aan boord van alle gemakken voorzien.

jacht man man 02

Raja Ampat
Raja Ampat is één van de duikplekken die je moet bezoeken. Het is onderdeel van de provincie West-Papua in Oost-Indonesië. Het bestaat uit meer dan 1600 eilanden, variërend in grootte van kleine bounty-eilandjes tot grotere eilanden. Slechts 35 van deze eilanden zijn bewoond. Maar dat maakt verder ook niet uit, want waar het bij Raja Ampat echt om draait, is de onderwaterwereld.

Komodo
Komodo is beroemd om zijn dieren in het wild, zowel op het land als in de zee. Aan land is namelijk het Komodo National Park te vinden waar je de Komodovaraan kan spotten. De Komodovaraan is ’s werelds grootste landreptiel en kan tot wel drie meter lang worden. Naast deze varaan kan je ook genoeg apen en waterbuffels spotten op het eiland. Onder water is Komodo rijk aan beschutte plekken om te duiken, maar kan je ook woeste stromingen en uitstromingen vinden.

Bali man man 01

Surfen op Bali

Je zou denken dat deze trip op zich al tof genoeg was. Maar, hier eindigt het niet. Dit jacht heeft namelijk twee snelle boten, waarmee je kan wakeboarden, waterskiën en zelfs een tochtje op de bananenboot kan maken. Voor een meer ontspannen tempo kan je gebruik maken van de zeekajaks en stand-up paddleboards. Maar één ding wat zeker niet mag ontbreken aan deze sicke reis, is het surfen. Komodo en Raja Ampat zijn hier ideale plekken voor. Surfen op Bali is een eeuwenoude traditie en ook een van ’s werelds topbestemmingen voor surfen. Dit jacht geeft je de mogelijkheid om plekken te ontdekken die minder toeristisch zijn, dus wat wil je nog meer?

Enthousiast? Anders wij wel! Voor ‘slechts’ €5.025,- per nacht is dit pareltje via Airbnb van jou en je maten en kan de vetste trip van je leven beginnen.